Fitch: ECB parasal genişlemeye devam edecek

0
23

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings,  yatırımcı algısının gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin yeniden finansman sağlama konusunda baskılandığı yönünde olduğunu belirtti.

Fitch Ratings Avrupa Üst Sabit Gelir Yatırımcı Grubu Anketi’ne katılanların yüzde 46’sının önümüzde 12 ay içerisinde gelişmekte olan ekonomilerdeki şirketlerin en yüksek seviyede yeniden finansman baskısı ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Ankete katılanların yüzde 22’si Avrupa’daki deflasyon riskinin hala yüksek seviyede olduğunu söyledi. Öte yandan geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Avrupa’da deflasyon riskini yüksek görenlerin oranı yüzde 65 seviyesindeydi.

Fitch Ratings’in anketine katılanların yüzde 79’u Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal genişleme programını planlandığı gibi sürdüreceğini düşünürken, katılımcıların yüzde 12’si enflasyonun yükselmesi durumunda programın daha kısa tutulabileceğini belirtti.

Fitch’in yatırımcı anketine katılanların yüzde 72’si finans piyasalarındaki mevcut risklerin yönetilebilir seviyede olduğunu belirtirken, katılımcıların yüzde 28’i riskin büyük oranda arttığını, işlemlerin giderek daha agresif olduğunu kaydetti.

Fitch Ratings’in 2007 yılından beri düzenli olarak yaptığı yatırımcı anketine 27 Mayıs – 2 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık ortalama 7,8 trilyon avro varlığı yöneten 76 üst düzey yönetici katıldı.