​Fitch: Dönüşüm Erdem Başçı sonrası başlayacak

0
26

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch güçlü ve güvenilir maliye politikasının Türkiye’nin kredi notunun destekleyicisi olduğunu belirtti. 

Fitch, TCMB’nin global para politikası normalleşmesi için yol haritasını ertelemesinin ekonomi politikasının tutarlılığı ve kredibilitesinde zayıflığı ön plana çıkardığını bildirdi. Bununla birlikte Fitch, Eylül ayındaki son gözden geçirmeden bu yana Türkiye’nin önemli göstergelerinde iyileşme olduğunu da vurguladı.

Fitch şu değerlendirmelerde bulundu: “Seçimler öncesi verilen sözlerin uygulamaya geçirilmesinin maliyeti GSYH’nın yüzde 1,4’ü seviyesinde. Vaadlerin uygulamaya geçirilmesi mali disipline ilişkin endişeleri gündeme getiriyor. Orta vadeli planda yer alan yapısal reformlar yeni değil ve uygulamaya geçirilmelerindeki zorluklar geçmişte kanıtlandı. TCMB’nin ne zaman daha basit, daha ortodoks para politikası çerçevesine döneceği şu anda daha az net. Bu dönüşüm TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın görev süresi sona erdikten sonra başlayacak gibi görünüyor.”