Fintech’te uluslararası liderlik dersleri

0
59

İngiltere Başbakanı’nın Fintech Danışmanı ve Innovate Finance Yönetim Kurulu Başkanı, Alastair Lukies, “Istanbul TALKS” konferans serisinin ikincisi Fintech 2016 Konferansı’nda tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Mobil telefon bankacılığının öncülerinden Alastair Lukies, Dünya Ekonomik Forumu tarafından teknoloji öncüsü olarak gösterilen Monitise şirketini 2003 yılında kurdu. Innovate Finance isimli fintech kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Lukies, mobil bankacılık alanındaki hizmetlerinden ötürü Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanı (CBE) ile ödüllendirildi.

Birleşik Krallık Hükümeti tarafından finansal hizmetler endüstrisi için İş Elçisi olarak görevlendirilen Alastair Lukies, Fintech 2016 Konferansı’nda tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Lukies, Türkiye’nin de faydalanabileceği fintech lideri olma formülünü, “Bir fintech merkezi olma ve uluslararası düzeyde öncülük, ortak sorumluluk ile ilgilidir. Örnek olarak fintech’i çok da kötü yapmayan İngiltere’yi gösterirsem; bu Avrupa ve Amerika ile bir dizi önemli ilişkinin büyük bir kısmını oluşturuyor.

Birleşik Krallık’ın Avrupa referandumuna bakacak olursak Avrupalı ve Amerikalı komşularımızla stratejik ortaklığımızın önemini ve sürdürülen gelişimi unutmuş bazı insanlar vardı. Biz; ekonomi, ticaret, teknoloji ve eğitim olmak üzere işbirliğini kapsayan tüm alanlarda kayda değer şeyler elde ettik. Bütün bunlar başarılı ve sürdürülebilir fintech ekosistemine katkı sağlıyor ve bu yüzden diğer ülkelerle de güçlü ilişkiler geliştirmemiz gerekiyor” sözleriyle ifade ediyor.