Fintech İle Dijital Dönüşüm

    0
    35
    Ozan Elektronik Para’nın CEO’su Ömer Suner

    Bireysel kullanıcılar ile küçük ve orta ölçekli işletmeleri finansal hizmetlerle buluşturan Ozan Elektronik Para’nın CEO’su Ömer Suner, T.C.“Ticaret Bakanlığı bünyesinde düzenlenen “DigiKamp” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı ve “Fintech ile dijital dönüşümü” anlattı.

    Ozan CEO’su Ömer Suner, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen “DigiKamp” etkinlikleri serisine katılarak fintech sektörü ve dijital dönüşümdeki etkilerini konu alan bir konuşma yaptı. Suner, konuşmasında Türkiye’nin finansal servis ihtiyaçlarından ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanacağından bahsetmesinin yanı sıra, globaldeki mevcut durumu da katılımcılarla paylaştı. Gidecek daha çok fazla yolun olduğunu ancak bunun için gerekli altyapıya sahip olduklarının altını çizen Suner, konuşmasında “Ozan” olarak tüm bu ihtiyaçları karşılamaya hazırlandıklarını belirtti. Türkiye’nin yüksek potansiyeline dikkat çeken Suner, sözlerine şöyle devam etti:

    “Genç bir nüfusa sahibiz. Nüfusumuzun yaş ortalaması yaklaşık 30. Her sene 1 milyona yakın genç potansiyel finansal servis kullanıcımız haline geliyor. Bu kullanıcılar dijital dünyaya doğmuş bir nesil. Türkiye, bankacılık anlamında dünyanın gelişmiş pazarlarından bir tanesi. Ülkemizde 73,8 milyon kredi kartı ve 181 milyon banka kartı kullanılıyor. Türkiye, yeni çıkan teknolojilere hızlı adapte oluyor. Türkiye’de 65 milyon internet kullanıcısı var. Aynı zamanda sosyalleşmeyi de çok seviyoruz. Sosyal medya kullanımında dünyada ilk 30 arasındayız. Bununla birlikte Türkiye’de yaklaşık 20 milyon kişinin bankada hesabı yok. Bankacılık sistemlerinin bu denli gelişmiş olduğu, ödeme sistemlerinin bu kadar hayatımıza girdiği bir dönemde, pandemi yüzünden temassız ödemenin, mobil bazlı servislerin ve eve sipariş servislerinin bu kadar geliştiği bir dönemde 20 milyon kişinin bir şekilde saydığım nimetlerden faydalanamaması, bence oldukça üzücü. Bu bizim ülkemize özel bir durum değil. Dünyada yaklaşık 2 milyar kişinin bankada hesabı yok. Bu nüfusa ulaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

    Ülkemizde yaşanan bir gelişme sonucu, 2013 yılında 6493 sayılı kanun yürürlüğe girdi ve bugün Türkiye’de bildiğimiz bütün fintech şirketlerinin regülatif anlamda önü açıldı. Cari durumda 33 ödeme kuruluşu ve 22 elektronik para kuruluşu lisanslı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz de Ozan Elektronik Para olarak her kıtada ve ülkede yaşayan ödeme yapacak ve alacak olan gençler için yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 7/24 para gönderimi yapmaktan, QR ile fatura ödemeye kadar pek çok işleme olanak sunan uygulamamızı ve ön ödemeli kartımızı şubat ayı içerisinde yeni nesil kullanıcılarla buluşturmak üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

    ​