​Finansinvest ile Fina Enerji piyasa yapıcılığına başladı

0
40

Sektörlerinin lider kuruluşları olan Finansinvest ve FİNA Enerji Holding A.Ş. güçlerini birleştirerek Borsa İstanbul VİOP Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri’nde Finansinvest çatısı altında piyasa yapıcılığına başladılar.

Enerji ticaretinde güvenli bir fiyat riski yönetimi enstrümanı sunmayı amaçlayan bu işbirliği, İstanbul Finans Merkezi projesine ciddi katkı sağlayacak olan bölgesel enerji borsası oluşumunda da önemli bir adımı oluşturdu.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem Opsiyon Piyasasında (VİOP) işlem gören Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerinde, piyasa derinliğinin artması için Finansinvest ve FİNA Enerji’nin Finansinvest çatısı altında piyasa yapıcılığı görevini üstlendiği dönem başladı.
 
Bu kapsamda olmak üzere 14 Ekim 2015’te Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılığı gong törenine Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri, FİNA Enerji Holding İcra Kurulu Üyesi Dr. Onur Yazgan, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır katıldı.