Finansbank’ın aktifleri 92 milyarı aştı

0
32

Finansbank, 2016 Haziran dönemine ait yarıyıl bilançosunu açıkladı. Buna göre, Finansbank’ın toplam aktifleri 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla 92 milyar 647 milyon TL olarak gerçekleşti. 2015 yılı sonuna kıyasla toplam krediler yüzde 5 oranında artarak 60 milyar 161 milyon TL’ye, Müşteri Mevduatı ise yüzde 8 oranında artarak 50 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı.
 
2016 yılının ilk yarı bilançosuna göre, Finansbank’ın net faiz gelirleri 2 milyar 104 milyon TL, net ücret ve komisyon gelirleri 659 milyon TL olurken, net dönem kârı da 553 milyon TL oldu. Toplam özkaynaklar da bir önceki yılsonuna göre yüzde 5 oranında artarak 9 milyar 445 milyon TL’ye ulaştı. Bankanın 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14.5 olarak gerçekleşti.
 
Güzeloğlu: Ülke olarak yolumuza daha güçlü devam edeceğiz
İlk yarıyıl değerlendirmesi yapan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, kısa bir süre önce yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirterek “Öncelikle bu süreçte yaşamını yitiren tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun… Bize ülke olarak birbirimize bağlılığımızı bir kez daha gösteren, demokrasiye olan güven ve inancımızı artıran bu günleri en kısa sürede atlatacağımıza, ülke olarak yola daha güçlü bir şekilde devam edeceğimize inanıyoruz” dedi.
 
2016 Haziran dönemine ait rakamları değerlendiren Temel Güzeloğlu, “Rakamlar, küresel piyasalardaki dalgalanmalara ve bölgemizde yaşanan jeopolitik risklere rağmen Finansbank olarak yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ettiğimizi bir kez daha gösterdi. 2016’nın ilk yarısında bir yandan verimliliğimize odaklanırken diğer yandan da bölgesinin lider finans gruplarından biri olan ve geçtiğimiz Aralık ayında Finansbank’ı alma kararı veren QNB’ye devir sürecini başarıyla yürütmeyi hedefledik. Yeni sermayedarımız QNB’nin global bilgi birikimi, bölgesel güçlü konumu ve Türkiye pazarına yönelik güçlü iddialarının da etkisiyle gelecek dönemde daha büyük başarıların bizi beklediğine inanıyoruz” dedi.