​Fikret Orman: Yıllardır zarar ettik, şimdi satma zamanı

0
72

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, önceki akşam Günaydın Restoran’da bir iftar yemeği verdi. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyeleri Serdar Keskin, Rasim Kara, Cengiz Satar, eski yöneticiler Tevfik Yamantürk, Erhan Tolu, Sefa Dinçer, Ali Sezer, Erdoğan Nasır ve Şeref Nasır gibi camianın tanınmış isimlerinin katıldığı yemekle ilgili bilgi, kulübün resmi sitesinden paylaşıldı. 

Habertürk’ün haberine göre, davetlilere hitaben kısa bir konuşma yapan Orman, transferle ilgili ‘Şimdi satma zamanı’ ifadesini kullandı.

‘ARTIK ZARAR YOK’
Kulübün geçmişte yaptığı transfer harcamalarına dikkat çeken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “2000 yılından bugüne kadar bakalım… Bu kulüp sadece John Carew, İlhan Mansız ve Nihat’tan para kazandı. Nihat geri dönerken de kazandırdığı para fazlasıyla kasadan çıktı! Bakıyorsunuz, hep zarar. Ancak artık bunu engelliyoruz. Şimdi satma zamanı. Kim olursa olsun satar, kar elde ederiz. Değerini bulan oyuncuyu kesinlikle göndereceğiz. Artık Beşiktaş’a oyunculardan zarar ettirmeyeceğim” diye konuştu. Davete katılan üyelerin de bu sözler sonrası başkan Orman’a destek verdiği ve “Değerini bulan oyuncuyu satalım. Biz de bu konuda sizi destekliyoruz” dediği öğrenildi.

KARADENİZ’LE BUZLAR ERİDİ
Beşiktaş’ta divan başkanı Yalçın Karadeniz ile başkan Fikret Orman arasındaki buzlar da önceki geceki davette eridi. Başkan Orman’ın davette Karadeniz’in yanına giderek sarıldığı ve “Yalçın Ağabey bizim büyüğümüzdür. Aramızda dargınlık, kırgınlık olmaz” dediği öğrenildi. İkili aradaki gerginlik ortadan kalkarken Orman’ın, “8 Ağustos’taki divan toplantısında mali konularla ilgili geniş bir bilgilendirme yapacağım. Yalçın Ağabey’in de haberi olsun” sözleri toplantıya katılanları güldürdü.

“STATTAN YILLIK 60 MİLYON DOLAR”
Konuşmasında stat konusuna değinen başkan Orman, “Hedefimiz stadı 20 Eylül’de bitirmek. Çatıyla ilgili çalışmalara başladık. Şimdi çim işlerine başlıyoruz. Çimin serilmesi 75 gün sürüyor. Bu nedenle acele ediyoruz. Stattan kesinlikle 60 milyon dolar gelir bekliyoruz” dedi.

“ARTIK KONGREYE PARA VERMEYİZ”
Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena’nın tamamlanması sonrası sıranın salon sporlarına geleceğini söyledi. Orman, “Akatlar Spor Merkezi’ni ekim ayında yıkmayı düşünüyoruz. Oraya 8 bin kişilik yeni spor ve kongre merkezi yapılacak. Artık kongreleri burada yapacağız, dışarıya para vermeyeceğiz. Stadı yaptıktan sonra salon sporlarına önem vereceğiz” şeklinde konuştu.