FIFA 16’da kadın futbolcu sürprizi

0
119

Oyunseverlerin merakla beklediği futbol oyun serisi FIFA’ya, kadın futbol takımlarını da dahil edenElectronic Arts (EA), tarihinde ilk defa kadın futbolcuları da 24 Eylül’de piyasaya çıkaracağı FIFA 16’nın kapağına taşıdı.

Teknoyo‘nun haberine göre, önceki yıllarda çıkan FIFA oyunlarında kapak yıldızı olan Lionel Messi, Wayne Rooney, Frank Lampard, Ronaldinho ve Kaka gibi isimlere bu yıl ilk kez kadın futbolcular da eklendi. EA Sports’un aldığı kararla, FIFA 16’nın Kuzey Amerika ve Avustralya’da satılacak olan versiyonlarının kapağında kadın futbolcular da boy gösterecek. Buna göre 2013 yılından bu yana FIFA’nın kapak yıldızı olan Arjantinli yıldız Messi’ye FIFA 16’da ABD’de, ABD Kadın Milli Takımı’nın oyuncusu Alex Morgan, Kanada’da Kanada Milli Takımı kaptanı Christine Sinclair ve Avustralya’da ise 21 yaşındaki defans oyuncusu Stephanie Catley eşlik edecek.

Messi’ye kapakta eşlik edecek bu futbolcular, EA Sports’un oyunseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen ve toplam 9.7 milyon oyun kullanıldığı online oylama sonucu belirlendi. 26 yaşındaki ABD’li forvet Alex Morgan, kararı Twitter hesabından paylaştığı “FIFA 16’nın kapak yıldızı olmaktan gurur duydum. Teşekkürler EA Sports…” sözleriyle duyurdu.

Hatırlanacağı üzere EA Sports, FIFA 16’da, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Meksika, İspanya, İsveç ve ABD olmak üzere 12 kadın futbol milli takımının yer alacağını açıklamıştı. Bu takımlarının her biri FIFA 16’nın Santra, Çevrimdışı Turnuvalar ve Çevrimiçi Dostluk Maçlarının da içinde bulunduğu oyun modlarında kendi federasyonlarını temsil edecek.

FIFA 16, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 22 Eylül’de Kuzey Amerika’da, 24 Eylül‘den itibaren de Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa pazarında tüketicilerle buluşacak.