Fiat Doblo Karayipler yollarında

0
33

Tofaş tarafından Bursa’da üretimi yapılan Fiat Doblo, Türkiye pazarındaki başarısını dünya yollarında da sürdürüyor. 2014 sonunda 360 milyon dolara baştan aşağı yenilenerek ABD’ye RAM ProMastar City markası altında  ihraç edilmeye başlanan Doblo, serüvenine yeni lokasyonlar eklemeye devam ediyor. ABD ve Kanada da büyük ilgi gören Doblo, şimdi de Karayipler, Peru ve Kostarika gibi diğer Amerika kıtası ülkelerine gönderilecek. FCA’in EMEA Bölgesi’ndeki 2’nci büyük Ar-Ge merkezi olan Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilerek, 2015 itibariyle bantlardan inen Fiat Doblo’nun, pek çok yeni ülkeye ihraç edilmeye başlandığını vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Fiat markasıyla Doblo ve RAM markasıyla da PromasterCity adıyla üreterek ihraç ettiğimiz hafif ticari araç sınıfının bu modeli, artık bir dünya markası haline geldi. Fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan bu modelimizi, ABD ve Kanada’dan sonra artık Karayipler, Peru, Kostarika gibi diğer Amerika kıtası ülkelerine de göndermeye başladık. RAM PromasterCity’lerin Karayipler lansmanı bu ay gerçekleşecek” dedi.

175 bin ihracat hedefi

Kuzey Amerika’ya 2021 yılına kadar şimdiki perspektifle 175 bin adet Doblo ihraç etmeyi hedeflediklerini yineleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Fiat Doblo, Tofaş için büyük bir gurur kaynağı ve Türk otomotiv tarihinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Bu sayede ar-ge faaliyet ve yatırımlarının daha da büyümesi sağlanmıştır. Türkiye’nin ihracatında önemli artış sağlamıştır” dedi.

250 KİŞİYİ İŞE ALACAK

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş, 250 kişiyi işe alacak. Tofaş tarafından yapılan açıklamada MYO, EML Teknik Lise ve ÇPL okullarının otomotiv sanayii bölümlerinden mezun veya oto boya, oto kaporta mesleğinde ustalık ve kalfalık belgesi olan, üretim birimlerinde vardiyalı çalışabilecek, ekip çalışmasına yatkın 30 yaşını aşmamış, Bursa’da ikamet eden erkek ve kadın çalışma arkadaşları arandığı belirtildi.