Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman? Fenerbahçe Galatasaray maçının hakemi kim?

0
105

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında yapılacak maçları yönetecek hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 25 Ekim Pazar günü Ülker Stadı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Arkın Akgöl yapacak. Dördüncü hakemliğini Özgüç Türkalp’in üstleneceği derbide ilave yardımcı hakem olarak da Deniz Ateş Bitnel ve Alper Ulusoy görev alacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 25 Ekim Pazar günü oynanacak maça atanan hakem Fırat Aydınus, kariyerindeki 23. derbisine çıkacak.

Süper Lig’de 2003-2004 sezonundan bu yana düdük çalan 1973 doğumlu Aydınus, şu ana kadar 22 derbide görev aldı.

Geçen sezon 25 maçla en çok görev verilen hakem olan Aydınus, bugüne kadar biri Türkiye Kupası olmak üzere 7 kez Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında düdük çaldı.

Aydınus, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki son derbi maçına ise 2011-2012 sezonunda çıktı. 
İstanbul bölgesi hakemi Aydınus’un görev aldığı maçlarda Fenerbahçe 3, Galatasaray 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 karşılaşmada da berabere tamamlandı.

Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 7 gol atarken, Galatasaray 6 golle rakibine cevap verdi.

Maç başına 1 kırmızı kart
Aydınus, daha önce düdük çaldığı Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında 7 kez kırmızı, 33 kez de sarı kartına yöneldi.

Tecrübeli hakem, Fenerbahçeli futbolcular için 4 kez kırmızı, 16 kez de sarı kartına başvurdu. Aydınus, sarı-kırmızılı oyuncuları da 3 kırmızı, 17 sarı kartla cezalandırdı.