Fenerbahçe Bursaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

0
91

Beşiktaş derbisinin ardından Rizespor deplasmanından da galibiyetle dönen Fenerbahçe, böylece zirve yarışına tutunmayı başardı. Fanatik.com‘un haberine göre otobüse yapılan silahlı saldırı sonrası ilk kez kupadaki Mersin maçında sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, rakibini 4-1 yenerek hem moral buldu, hem de kâbus gecesinin yaralarını bir nebze olsun sarmayı başardı. Ligde çok kritik bir viraja girecek olan Fenerbahçe’de, Bursaspor ve Eskişehir mücadeleleri 4. yıldız yolundaki en büyük engel olarak görülüyor. Tam anlamıyla 3 puana kilitlenen Kanarya, taraftar desteğini de arkasına alarak bu hedefine ulaşmak istiyor.

Bursa ‘darbe’ peşinde
Trabzonspor ile 4.’lük mücadelesi veren Bursaspor, bu yarışta geri kalmaya hiç niyetli değil. Avrupa Kupaları’ndan 1 yıl men cezası alan Timsah için bu sezonu Avrupa potasında bitirmek son derece önemli. Aksi takdirde ceza bir sonraki sezona sarkacak. Son haftalarda özellikle deplasmanda zorlanan Bursaspor, Kadıköy’de bu şanssızlığına son vermenin peşinde. Sezonun ilk yarısındaki maçta rakibini adeta elinden kaçıran Yeşil-Beyazlılar bu kez zirve yolunda Kanarya’ya ağır bir darbe vurmaya kararlı.

Moussa Sow seriye taktı
Fenerbahçe’nin Senegalli yıldızı, Beşiktaş derbisinde galibiyeti getiren golü atmış, Rize’de ise fileleri iki kez sarsmıştı. Peş peşe iki kritik karşılaşmada da ağları sarsan Sow bu akşam da Sarı-Lacivertliler’in en önemli kozlarından biri olacak. Yıldız futbolcu hafta boyunca idmanlardaki çift kale maçlardaki performansıyla göz doldurmuştu. Ligde kaydettiği 11 golle takımın en skorer ismi olan Sow, “Son haftalarda çok formdayım. Sıra Bursa’ya geldi. Kazanmak zorunda olduğumuz bir mücadele. Atacağım gollerle skora katkı yapmak istiyorum” diye konuştu.

Fernandao, Fener’e hazır
Bursaspor’un bu sezonki en önemli silahı olan Brezilyalı yıldız, Sarı- Lacivertliler’i üzmeye kararlı. Transfer piyasasında Fenerbahçe ile Galatasaray’ı karşı karşıya getiren Sambacı, bu akşam bir kez daha kalitesini konuşturmak istiyor. Fernandao ayrıca ağları sarsıp; Demba Ba, Cardozo ve Burak Yılmaz ile girdiği krallık yarışındaki iddiasını da artırmanın peşinde. Bu arada Fernandao, Brezilya’nın Diario de Sao Paulo Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Türkiye’de oynamak harika bir deneyim ve daha uzun yıllar burada olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de son dakika
Sarı-Lacivertliler’de birçok futbolcunun sakatlığı bulunuyordu. Ancak lige verilen arada Volkan Demirel, Bruno Alves, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Mehmet Topuz takımla çalışmalara başladı. Bu zorlu maç öncesinde tek önemli eksik sakatlığı devam eden Raul Meireles. İsmail Kartal, iyileşmesine rağmen Egemen konusunda da son kararını vermedi. Böylesi önemli bir maçta savunma kurgusunu bozmamak için Alves-Egemen ikilisini oynatmak istiyor. Ancak tecrübeli oyuncu takımla çok az idman yaptığı için son anda tercihini Bekir’den yana kullanabilir.

Bursa’da son dakika
Şenol Güneş, bu akşamki kritik mücadelede sadece sakatlığı bulunan Renato Civelli’den yararlanamayacak. Güneş’in, Civelli’nin yerine stoperde Şamil Cinaz’a şans vermesi bekleniyor. Deneyimli teknik adam, bu sezon takımın adeta jokeri olan Ozan Tufan’ı ise rakibin baskısını kırmak için orta sahada görevlendirecek. Bu arada Yeşil-Beyazlı kafile dün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Yolculuk sırasında Bursaspor TV’ye açıklamalarda bulunan Aziz Eraltay, “Tabii ki Fenerbahçe’yi deplasmanda yenmek kolay değil ancak 3 puanla Bursa’ya döneceğiz” dedi.

Muhtemel 11’ler
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Egemen (Bekir), Alves, Caner, M.Topal, Emre, Alper, Kuyt, Sow, Webo. – T.D.: İsmail Kartal

Bursaspor: Harun, Şener, Serdar Aziz, Şamil, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan, Josue, Bakambu, Fernandao. – T.D.: Şenol Güneş

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Hüseyin Göçek