Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

0
37

Fenerbahçe – Beşiktaş maçının heyecanı Türkiye’yi sardı.  Saat 20.00’de başlayacak karşılaşma Lig TV’den yayınlanacak.

Galatasaray, Kasımpaşa’yı 3-2 yenerek puanını 55’e yükseltti ve cumartesi akşamını lider olarak kapadı.

Şu an Beşiktaş’ın 54, Fenerbahçe’nin 50 puanı bulunuyor. Beşiktaş, galip gelirse haftayı lider olarak kapatacak ve Fenerbahçe ile puan farkını 7’ye çıkaracak. Fenerbahçe yenerse 3’üncü sıradaki yerini koruyacak ve puan farkını Galatasaray ile 2’ye Beşiktaş ile 1’e indirecek.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924’te, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar yapılan 337 maçta Fenerbahçe 127, Beşiktaş 122 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe’nin 463 golüne, Beşiktaş 426 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan maçı konuk Fenerbahçe 2-0 kazandı.
Öte yandan iki takım, sezon başında Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım amacıyla düzenlenen üçlü özel turnuvada karşılaştı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, 45 dakika oynanan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 117 kez karşılaştı.
Ligde geride kalan maçlarda Fenerbahçe 43, Beşiktaş 37 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki 128 golüne, sarı-lacivertliler aynı sayıda golle karşılık verdi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 12 maçtan sadece 2’sini kazanabildi.

Siyah-beyazlı takım, rekabetteki son 12 maçtan 6’sını yitirirken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi.

Siyah beyazlı takımın devre arasında Porto’dan kiraladığı Ganalı futbolcu Daniel Opare’nin sağ arka adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildi. Tedavisine başlanan Opare, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Opare en erken 2 hafta sonra sahalara dönebilecek.

Mustafa Denizli, Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin artı ve eksilerini Hürriyet’e şu sözlerle değerlendirdi.

“Beşiktaş son haftalarda kazandığı maçlarda çok iyi oynamadı. Önde oynayan Olcay, Gökhan ve Demba Ba son Erciyes maçında çok iyi bir görüntü çizdi. Ancak arkadan oynadıkları Brugge maçında hayal kırıklığı oldu. Beşiktaş orta sahada Fenerbahçe’den koşu olarak daha dinamik olacaktır. Atiba, Veli ve Tolgay, F.Bahçe orta sahasını muhtemelen koşu anlamında geçer. Sadece Mehmet Topal’ın onlara yetişebileceğini düşünüyorum. Ancak Fenerbahçe orta sahasının en büyük özelliği oyuna ağırlığını koyduğu zaman sonuç üzerinde mutlak etkili olmaları…

Forvet hattında avantaj Beşiktaş’ta. Kontra oyuna da yatkınlar. Fenerbahçe’yi az adamla yakalama imkanı arayacaktır. Bu hücumdaki artıları. Fakat F.Bahçe daha kalabalık hücum eden ve kenarları daha iyi kullanan bir ekip. Savunma konusunda ise Fenerbahçe rakibine göre daha önde. Beşiktaş ve F.Bahçe’nin birbirleri tarafından bilinmeyen yönleri yok. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Dolayısıyla önlemlerini de alacaklardır.

Bu maç büyük ölçüde Gökhan Töre-Olcay, Gökhan Gönül-Caner hücumlarında hangisinin daha etkili olacağını ortaya koyacaktır. Birinci derecede bu dörtlü maçın kaderini belirleyecek. Derbi için sürpriz, Meireles ve Tolgay’ın performansları olacak. İkilinin oyun sonucuna önemli etkileri olabilir”

Fenerbahçe gelecek hafta deplasmanda Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş ise kendi evinde Başakşehir’i ağırlayacak. Galatasaray, kendi evinde Karabük’le oynayacak.