FedEX TNT’yi 4.8 milyar dolara satın aldı

0
293

Amerikalı kargo şirketi FedEX Hollanda merkezli lojistik hizmeti şirketi TNT Express’i 4.8 milyar dolar karşılığında Avrupa’da faaliyetlerini hızlandırmak ve büyümek amacıyla satın aldı.

TNT hissedarlarına satın alma için hisse başına 8 euro ödenecek. Ancak birleşmenin Avrupa Birliği otoritelerinin onayından geçmesi gerekiyor. 

2013 yılında rakibi United Parcel Service (UPS) TNT’yi satın almak istemiş fakat Avrupa Birliği, kartel oluşumu nedeniyle bu satın almaya izin vermemişti.

FedEX’in CEO’su Frederick Smith satın almayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu işlem bizi çeşitlendirecek, Avrupa’daki kapasitemizi ve küresel büyüklüğümüzü arttıracak. Pazarda bize avantaj sağlayacak” diye konuştu.

FedEX ve TNT yöneticileri bu kez Avrupa Birliği otoritelerinin anlaşmaya izin vereceği konusunda kendilerine güveniyor. Analistler de FedEX’in TNT ve UPS satışında yaşanan rekabet kurumundan kaynaklı sıkıntıların yaşanmasını beklemiyor, çünkü FedEX Avrupa çapında UPS’e göre daha küçük bir yapılanma olarak tanımlanıyor.

TNT’nin Avrupa’daki en büyük rakipleri arasında Deutsche Post ve DHL bulunuyor.