Fed’den 5 bankacıya çalışma yasağı

0
27

Fed, Zürih merkezli Credit Suisse’in 5 eski çalışanını, federal bankacılık kanunlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle Amerikan bankacılık sektöründe çalışmasını yasakladı
 
Fed’den yapılan yazılı açıklamaya göre, federal bankacılık kanunlarını ihlal etmekle suçlanan 5 eski Credit Suisse çalışanı, bundan sonra ABD bankacılık sektöründe çalışamayacak.
 
İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse’in ABD’de görev yapan yasaklı çalışanları arasında Markus Walder, Marco Parenti Adami, Susanne Ruegg Meier, Michele Bergantino ve Roger Schaere yer alıyor.
 
Walder, Credit Suisse Kuzey Amerika Direktörü ve Schaere’in New York Şubesi Müdürü olarak görev yaptığı belirtilen açıklamaya göre, Adami, Meier ve Bergantino ise bireysel müşteri danışmanları olarak görev yapıyordu.
 
Amerikan vatandaşlarının beyan edilmeyen banka hesapları sayesinde vergi kaçırmasına yardımcı olmakla suçlanan Credit Suisse yetkilileri, bu suçlardan aklanana kadar ABD bankacılık sektöründe çalışamayacak. 
 
Credit Suisse, geçen yılın mayıs ayında Amerikan vatandaşlarının vergi kaçırmalarına yardım ettiği gerekçesiyle açılan soruşturmada suçlu olduğunu itiraf ederek 2,6 milyar dolarlık rekor cezayı ödemeyi kabul etmişti.