Facebook video reklamlarında yeni dönem

0
37

Sosyal ağ Facebook, video reklamlarına aralarında otomatik altyazının bulunduğu yeni özellikler ekledi. Reklamverenlerin mesajlarını daha hızlı bir şekilde vererek izleyicinin ilgisini çekmesini sağlamaya odaklanan yeni özellikler, Facebook’un blog sayfasından duyuruldu.

Teknoyo‘nun haberine göre, sosyal ağın duyurduğu yeni araç, video reklamları için altyazıları oluşturuyor ve reklamverenlerevideoyu gözden geçirme, üzerinde düzeltmeler yapma ve kaydetme fırsatını sunuyor.

Yapılan araştırmalara göre haber kaynağına entegre edilmiş mobil video reklamların beklenmedik anlarda yüksek sesle başladığında insanların yüzde 80’inin olumsuz tepki verdiğini belirten Facebook, reklamverenlerin, otomatik altyazı özelliğini kullanarak video görüntülenme süresinde yaklaşık yüzde 12’lik artış sağlayabildiğine dikkat çekti.
Haber Kaynağı’nda satın alma dünyaya açıldı

Facebook Global Kreatif Çözümler Direktörü Mark D’Arcy tarafından açıklanan Facebook’un video reklamlarına getirdiği diğer yenilikler şöyle:

Yeni Ölçümler: Reklamverenler, artık ‘Page Insights’ (sayfalardaki istatistikler) bölümünde videolarını sesli izleyen insanların yüzdesini görebiliyor. Yakın zamanda bu ölçüm, Ads Insights’ta da (reklam istatistikleri) görülebilir hale gelecek.

‘Moat’ entegrasyonu/Haber Kaynağı üzerinden satın alma: Facebook’un geçtiğimiz yıl duyurduğu bu iki özellik de artık global olarak kullanıma sunuluyor.

Günde 8 milyardan fazla video izletiyor
Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.6 milyara ulaşan Facebook’un son açıkladığı rakamlara göre sosyal ağ üzerinde izlenen günlük video sayısı 8 milyarı aştı. Bu sayı, Nisan 2015’te 4 milyar seviyesindeydi. Diğer bir deyişle, Facebook’ta izlenen video sayısı 1 yıldan daha kısa bir sürede ikiye katlandı.