Facebook ve Twitter kapatıldı mı? Erişim neden çok yavaşladı? İşte açıklamalar..

0
50

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirdi. Tarihimizin en kanlı saldırısı olarak nitelendirilen bu saldırıdaki haberler internet ve sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Patlamaya ait haberlerin, görüntülerin ve videoların yoğun bir şekilde paylaşıldığı başta Twitter ve Facebook olmak üzere bazı sosyal medya platformlarında erişimin yavaşladığı gözlemlendi. Bazı kullanıcıların yer yer erişemediği Twitter ve Facebook’un kapatıldığı dedikodusu da sosyal medyada yayılmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) genel sekreteri Bülent Kent, böyle bir kesintinin olmadığını, Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının kapatılmasının mahkeme kararı olmadan söz konusu olamayacağını belirtti.

Twitter teknik takip başlattı

Twitter bu söylentilerin ardından kesinti ve yavaşlıklarla ilgili teknik çalışmalara başladı. Konuyla ilgili sessiz kalmayan Twitter yetkilileri, Twitter Policy üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı bu açıklamada Twitter:

“Türkiye’de bir çok yerde Twitter’a erişim sorunu haberleri alıyoruz. Sorunu araştırıp erişimi tekrar sağlamayı umuyoruz.” dedi.

Facebook’tan bir açıklama yok

Twitter yetkilileri, teknik bir inceleme yapacağını belirtmişti. Ancak şimdiye kadar Facebook yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Bülent Kent: Mahkeme kararı yok

Erişim Sağlayacıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Ankara’daki patlama nedeniyle sosyal medyada paylaşılan görüntülerin kaldırılması ve erişimin yasaklanması yönünde herhangi bir mahkeme kararı olmadığını belirtti.