Facebook ve New York Times işbirliği yaptı

0
30

Facebook, içerik yayını uygulamasının ‘Anlık makaleler’ (Instant Articles) adıyla kullanıcılarına tanıttı. Bu uygulama kapsamında Facebook ve New York Times içerik yayını konusunda anlaştı. Artık Facebook kullanıcıları herhangi bir linke tıklamadan ve yönlendirmeye gerek duymadan New York Times haberleri direk Facebook’un ‘Haber Kaynağı’ bölümünden okuyabilecek.

Haberler bu yöntemle mobil kullanımda daha hızlı görüntülenebilecek. Facebook içerik yayınlama servisi için şu an 9 medya kuruluşuyla anlaşmış bulunuyor. Facebook’un içerik yayını uygulamasının partnerler; The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC News, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel Online ve Bild.

Dünyanın en geniş sosyal ağı olan Facebook geçen yıl haber kaynağında bulunan makalelerin kalitesini arttırmış, linkli paylaşımları ayıklamaya başlamış, video yükleme gibi özellikleri desteklemeye başlamıştı. Bu yöntemlerle 1.44 milyar kullanıcının siteyi kullanma kalitesinin ve yükleme hızının arttırılması sağlanmştı.

Facebook’un haber kaynağında kullandığı algoritma üzerinde yaptığı her değişiklikte, okuyucu oranlarını düşürmemek için haber siteleri de içeriklerini ona göre şekillenmek zorunda kalıyor. Facebook’la işbirliği yapmak, medya kuruluşları için bu açıdan yararlı görünüyor. Çünkü böylece Facebook geliştirmeler yaptığında nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini daha rahat öğrenebilecekler.