Facebook Messenger’da görüntülü konuşma dönemi

0
156

Facebook Messenger’a görüntülü konuşma özelliği geldi. Şirketin resmi blogundan bugün yapılan açıklamaya göre, halihazırda sesli görüşme özelliğine sahip olan Facebook Messenger’ın 700 milyon kullanıcısı Messenger’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden ücretsiz olarak yüz yüze görüşebilecek.

Business Insider’ın haberine göre Facebook’un bu son atağı Microsoft’la olan bağlarının tamamen kopmasına neden oldu. 2011 yılında Facebook üzerinden yapılan görüntülü konuşmalarda Skype’ın teknolojisinden faydalanan sosyal medya devi, 2013’te kendi teknolojisini kullanıp sesli arama özelliğini sunduğundan beri Microsoft’la arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı.

Ama asıl ayrılık Facebook’un görüntülü konuşma özelliğinde Skype’tan faydalanmayı bırakıp, kendi teknolojisini kullanmaya başlamasıyla gerçekleşti. Kullanıcıların farkında olmadığı bu değişiklik iki teknoloji devi arasındaki sonun başlangıcı sayılabilir.

Facebook’un Whatsapp’a getirdiği sesli konuşma özelliğinden sonra yaptığı bu atılım da Face Time, Hangouts, Skype gibi rakiplerini korkutmaya başladı.
 
Facebook Messenger’ın iOS ve Android’de görüntülü sohbet özelliği ilk etapta aralarında Belçika, Meksika, Nijerya, Portekiz, ABD ve Uruguay gibi ülkelerin olduğu 15 pazarda sunulacak. Uygulamanın kısa süre içinde tüm dünyada kullanıma hazır olacağı belirtiliyor.