Evans: Bu yıl 1 faiz artırımı uygun olabilir

    0
    21

    Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed’in bu yıl içinde bir faiz artırımı yapmasının uygun olabileceğini ancak bu faiz artırımı için Fed’in enflayonun yüzde 2 hedefine ulaşacağına daha fazla güvenmesi gerektiğini söyledi. 
       
    Evans yaptığı açıklamada, “Ben hiç artırım yapılmasını tercih etsem de bu yıl bir faiz artırımı görebiliriz. Sadece bir faiz artırımı piyasa beklentilerinene yeterince yakın. Faiz artırımak için ekonominin daha da güçlenmesini beklemenin sakıncası yok” diye konuştu. 
       
    Evans, enflasyonun yüzde 2 hedefine öngörülenden daha hızlı şekilde gitmesi halinde Fed’in buna faizleri daha hızlı artırarak yanıt verebileceğini de belirtti. 
       
    ABD ekonomisine güvenini de tekrarlayan Evans, Chicago Fed olarak 2016 için büyüme beklentilerinin yüzde 2-2,5 olduğunu tekrarladı. Mayıs ayındaki zayıf istihdam verisi ve Haziran ayında İngiltere’de yapılan AB referandumunun ekonomi için riskleri artırdığını belirten Evans, “Ancak bu riskler Haziran ayı istihdam verisi sonrası bir miktar aşağı gelmiş görünüyor. ABD’nin temel göstergeleri iyi olmaya devam ediyor” dedi.