Erdoğan’dan Suruç açıklaması

0
34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’inci yıl dönümü törenlerine katılmak için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

>> Şanlıurfa Suruç’ta patlama: 30 ölü

Saldırıyı gerçekleştirenleri kınayan Erdoğan, ölenlerin ailesine baş sağlığı, yaralılara ise şifa dileyerek, “Bugün saat 13.00 sıralarında Şanlıurfa Suruç İlçesi’nde maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri, ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum. Uçağa bindiğimiz anda bu haberi almış olduk. Şu anda bakan arkadaşlarımız Şanlıurfa’ya ettiler. Sayın Başbakanımız aynı şekilde süreci Ankara’dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz” dedi.

‘TERÖR NEREDEN GELİRSE GELSİN LANETLENMELİDİR’
Terörün nereden gelirse gelsin lanetlenmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Her zaman söylüyoruz. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Dolayısıyla teröre karşı tüm uluslararası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör, insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir, insanların mutluluğuna kast eden bir olaylar silsilesidir. Buna karşı da mücadeleyi dünyanın her yerinde vermeye mecburuz. Ben bu vesileyle bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine baş sağlığı diliyor, milletimizin başı sağ olsun diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bununla ilgili de zaten başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, gösterecekler. Tabi ortak tarihimiz açısından müstesna bir günde buradayız.”