Erdoğan’dan ‘İran doğalgazı pahalı’ çıkışı

0
43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani’nin daveti üzerine İran’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik çok önemli açıklamalarda bulundu..

Bugün çok anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Yemen’de mevcut bulunan sorunların çözülmesi konusunda kararlıyız. Gerçekten bugün çok önemli konuları görüştük. Bölgemiz adeta bir ateşten çember. Bunları konuşma fırsatımız oldu.

Aramızdaki ticaret açığı İran lehine ama artık yeni adımlar atmak istiyoruz. Diğer ürünler noktasında da 30 milyar dolarlık ticaret hedefini bir an önce yakalamalıyız.
Böyle dost iki ülke arasında bu tür bir konunun çözülmesi gerekir. (Irak, Suriye) Artık bu kana, ölüme hep birlikte son vermemiz lazım. Birbiriyle vuruşanları bir araya getirelim.

‘EN PAHALI DOĞALGAZI İRAN’DAN ALIYORUZ’

Şu anda en pahalı doğalgazı biz İran’dan alıyoruz. Bunu belli bir noktaya çekmek zorundayız. Böyle dost iki ülke arasında bu tür bir konunun çözülmesi gerekir.
“Ekonomide İran ile Türkiye’nin yerli parası bizim alışveriş aracımız olsun. Ne dolar, ne avro baskısında kalalım.”
Erdoğan’a, ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik ediyor.