Erdoğan’dan AB’ye vize resti

0
22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız gazetesi Le Monde’a, Türkiye’nin vizesiz seyahat talebi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Vizesiz seyahat talebi karşılanmazsa, AB ile göçmen anlaşması mümkün olmayacak” dedi.

Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyetinin 1 Haziran’dan itibaren uygulanması gerektiğini ancak bu sözün tutulmadığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin taleplerinin karşılanmaması durumunda mültecilerin “geri kabullerinin artık mümkün olmayacağını” söyledi.

Erdoğan, “Batı dünyası kendi savunduğu değerlerle çelişki içinde. Batı’nın demokratik değerlere sahip çıkan Türkiye ile dayanışma içinde olması gerekir. Maalesef Türkleri yalnız bırakmayı tercih etti. Batılılar tutuklanan ve açığa alınan insanların sayısından şüphe etmemelidir. Bir hukuk devleti istediği memuru işe almak ve istediğini de işten çıkarma hakkına sahiptir. Türkiye böyle bir soruyu Batılı müttefiklerine asla sormadı” diye konuştu.

Memurlarla ilgili alınan kararların Türkiye’nin kendi kararı olduğuna işaret eden Erdoğan, “Kimi yerinde tutacağımız, kimi açığa alacağımız bize kalmış bir şey. Herkes yerini bilmek zorunda. Biz bir darbe girişimine ve teröristlere karşı bir mücadele yürütüyoruz. Batı dünyası neyle karşı karşıya olduğumuzu anlamak zorunda” ifadelerini kullandı.

TÜRK AKIMI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Türk Akımı projesinde gerekli adımları atmaya hazır olduğunu söyledi. 

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın, Türkiye’ye doğalgaz ithalat eden ülkeler arasında en büyük paya sahip olduğuna işaret etti. 

Erdoğan, “Bu yılın temmuz ayı itibarıyla, Rusya’dan toplam 12,5 milyar metreküp doğalgaz ithal ettik. Bu, Türkiye’nin ekonomik anlamda önemli bir ortak olduğunu gösteriyor.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Türk Akımı projesinin gerçekleşmesi için gereken adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı. 

Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın St. Petersburg’da bir araya gelecek.