Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

0
26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kasım ayında Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı sonrası iki ülke ilişkilerinin gerilmesinin ardından ilk kez St. Petersburg’ta bir araya geldi. Konstantin Sarayı’nda bir araya gelen ikli liderin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Liderler, toplantı öncesi kısa bir basın toplantısı düzenledi. 

Putin, “Türkiye’nin bu zor günlerinde buraya gelme fırsatını bulmanız, her iki tarafın da iyi ilişkilerin kurulması için bir niyeti olduğunu gösteriyor. İlişkilerin düzelmesi iki ülkenin halkı için hayırlı olacaktır. Darbe kalkışması sonrası arayan ilk liderlerdenim, buradaki ilkesel tavrımız belli, her türlü darbe kalkışmasına karşıyız. Türk halkının bu zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum. Ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden kurulması konusunu ele alacağız” dedi.
 
Erdoğan, “Türkiye-Rusya ilişkileri çok farklı bir olumlu seyrin içine girmiştir. Atacağımız adımlarla çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz. Bu ziyaretle beraber sırası bizde olan üst düzey ticari konsey toplantılarına da başlayacağımız için mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var, bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.