EMS Yazılım’da ERP için yazılım geliştirme platformu

0
142

EMS Yazılım, süreç yönetimini iyileştirecek bir yazılım platformuna imza attı: Octopod. Kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümlerinde yerli ya da yabancı teknoloji tarafından, müşterilere önerilen çözümlerin yetersizliğinden yola çıkılarak dört yılda geliştirilen Octopod Yazılım Geliştirme Platformu, 5 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçti. Yazılım sayesinde her firma kendi ERP modülünü geliştirebiliyor. Octopod’u kullanmak için ileri seviyede yazılımcıya ihtiyaç olmadığı ve ortalama dokuz saatlik bir eğitimin sonunda herkesin yazılım geliştirebileceği bildiriliyor.

EMS Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, sektördeki hazır paket yazılımların müşterinin ihtiyacını tam olarak karşı- layamadığını, bu nedenle verimliliğin yüzde 65’lerde kaldığına değindi. Octopod’u buradan hareketle geliştirdiklerini ekleyen Şenol Balo “Türk ekonomisinin belkemiğini küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Temelde maliyetlerin yüksek olması sebebiyle bu firmalar özelleştirilmiş yazılımlara erişemiyor,

teklif dahi almıyorlar. Bir kere paket yazılım aldığın zaman da, o firmaya bağımlı hale geliyorsun. Bu bir işletme için zaman kaybı’’ açıklamasını yaptı. Halen dokuz ülkede ERP danışmanlık ve implementasyon hizmetleri veren EMS Yazılım’ın Octopod ile hedefi Avrupa pazarı. beş yıl içerisinde 20 ülkede Octopod’u yer- leştirmeyi hedeflediklerine değinen Şenol Balo, ilk görüşmelerin İngiltere pazarı ile gerçekleştirileceğini belirtti.