Elvan: Borsaya son 2-3 haftada 452 milyon dolar net giriş oldu

0
41

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı konusunda, “Başvurular arasında büyük yatırımcılarımız var.  Bu firmalarımızın isimlerini şu aşamada zikretmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Özellikle hem Doğu Anadolu hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekten Türkiye’de önemli bir yer edinmiş güçlü firmaların da başvuruda bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Oldukça büyük bir ilgi var.” dedi.

‘Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke’
Elvan, “Özellikle son birkaç hafta içerisinde yurt dışı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik bakış açılarında olumluya doğru bir gidişatın olduğunu görüyoruz. Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

‘Milli gelir hesabı Türkiye için milat’
TÜİK’in GSYH revizyonuna ilişkin Bakan Elvan, “Bu milli gelir hesabı Türkiye için bir milattır. Bundan sonraki süreçte elbette, Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) yapmış olduğu bazı değişikliklere yönelik biz de belki revizyona gideceğiz. Ancak bu ölçekte büyük bir değişiklik söz konusu olmayacak bundan sonraki süreçte.” ifadesini kullandı.

Kalkınma Bakanı Elvan, şunları söşledi:
“Biz şu aşamada bir bütün olarak Orta Vadeli Programımızı (OVP) revize etmeyi düşünmüyoruz. Çünkü OVP’nin sadece makro ekonomik göstergeleri içeren bir yapısı yok. Yapısal reformlarımız var, merkezi yönetim bütçemiz var ve diğer sektörlere yönelik politikalarımız var. Bunları biz yine uygulamaya devam edeceğiz.”