Elektrikler ne zaman gelecek?

0
33

İstanbul ve ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda ilde elektrikler kesildi. Metro, tramvay ve Marmaray seferleri durdu. Trafik ışıkları çalışmadı.

Tüm Türkiye’yi karanlığa bürüyen elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Elektrikler ne zaman gelecek?

TEİAŞ, elektrik nakil hatlarında saat 10.36’da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Elektrik Mühendisleri Odası, bazı özel santrallerin fiyat düşüklüğü nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceğini ileri sürdü.

hürriyet.com.tr’den Aysel Alp’in haberine göre, EMO Genel Merkez Müdürü Emre Metin, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisine ilişkin şunları söyledi: “Frekans kopması nedeniyle gerçekleşmiş olabilir ki; dün ya da 1 gün önce Avrupa Şebekesinden anlık olarak koptuk. TEİAŞ buna gerekçe olarak Adana’da bir santralin devreye girmemesini gösterdi” dedi.

Metin, bir santralin yeniden devreye girebilmesinin saatler hatta bir gün sürebildiğine dikkat çekerek, “Arızanın nededini TEİAŞ açıklayacak. Ancak devreden çıkan santrallerin yeniden sistemi girmesi saatler hatta bir gün sürebilir” dedi.

Edirne, Tekirdağ, Trabzon ve Erzurum’a elektrik verilmeye başlandı. Trakya’daki bazı kentlere de elektrik geldi. İstanbul’da da 30 dakika içerisinde elektrik verilmeye başlanacağı belirtiliyor.