‘Ekonominin rekabet gücünü artırmak için çaba içerisindeyiz’

0
61

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, “Türkiye’de ekonominin rekabet gücünü artırmak, yasal altyapımızdaki eksiklikleri gidermek ve yeni teknolojilerle tanışmak için ciddi çaba içindeyiz” dedi.
 
Paris’te Fransa Sanayicileri ve İşverenler Federasyonu’nda (MEDEF) düzenlenen Türkiye-Fransa CEO toplantısında konuşan Yıldırım, Fransa’nın, Türkiye’nin ticaret, yatırım, enerji, sağlık ve turizm alanlarında en yakın ortaklarından biri olduğunu kaydetti.
 
“Türkiye’nin modernleşmesinde, bankacılık sisteminin gelişiminde ve yeni teknolojilerle tanışmada Fransa ile ilişkilerimizin büyük katkısını gördük” diyen Yıldırım, özellikle Türkiye’nin ihracatı açısından önem taşıyan yüksek katma değerli ürünleri üretecek Fransız firmalarının Türkiye’deki faaliyetleri için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.
 
Yasal altyapıda planlanan reformlara dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:
 
“Türkiye’de ekonominin rekabet gücünü artırmak, yasal altyapımızdaki eksiklikleri gidermek, yeni teknolojilerle tanışmak ve uluslararası pazarlarda söz sahibi olmak için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bütün ülkelerle serbest ticaret anlaşmalarının sayısını artırmaya büyük önem veriyoruz. Gümrük Birliği’ni güncellemek istiyoruz. AB ile ABD Transatlantik Ticaret Ortaklığı Anlaşması (TTIP) görüşmeleri içerisinde yer almak, bu anlaşmanın kapsamında olmak istiyoruz.”
 
Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ise iki ülke arasında siyasi ilişkiler açısından hiç olmadığı kadar uygun bir iklim oluştuğunu, iki ülke cumhurbaşkanları arasında dostluk kurulduğunu ve bölgedeki sorunlara bakış açısının benzerlik taşıdığını vurguladı.
 
Toplantıya, Yıldırım ve Akil’in yanı sıra Türk-Fransız İş Konseyi Eş Başkanı ve BNP Paribas Başkanı Jean Lemierre, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener ve işadamları katıldı.