Ekonomik krizin kötü adamı Wall Street’e geri mi dönüyor?

0
33

Küresel ekonomik krizin kötü adamı olarak nitelendirilen Dick Fuld geri dönmeye çalışıyor, Wall Street bu duruma inanmak istemiyor.

Gelecek hafta New York’ta düzenlenecek konferansta Dick Fuld’un finansal kriz sonrası ilk halka açık konuşmasını yapacak olması, Wall Street çevresinde inanılmaz bir durum olarak değerlendiriliyor.

Dick Fuld, Lehman Brothers yatırım bankası 2008 yılında ABD tarihinin en büyük iflası olarak değerlendirilen felaketi yaşadığında bankanın Ceo’suydu. Wall Street çevresinde ismi ekonomik kriz ve ardından gelen kaotik yıllarla eş anlamlı görülüyor.

Wall Street bu tarz geri dönüşlere alışık; fakat Fuld’un tekrar bu sektörde iş bulup bulamayacağı muamma. Business Insider bu akıl karıştıran durumu çözümleyebilmek adına sektörün profesyonellerine Fuld’un geleceğiyle ilgili düşüncelerini sordu. İşte yorumlar;

“Fuld 1960’lardan beri bu sektörde.  Yeniden küçük hedge fonlarla, arkadaşlarının ve ailesinin parasını yöneterek işe başlayabilir ama büyük bir firma için çalışma işi Fuld için bitti”

Kriz sırasında Fuld için çalışan bir Wall Street kaynağı: “Fuld, kriz sırasında kurmayları tarafından yanlış bilgilendirilmesinin kurbanı olduğunu düşünüyor”

Uzun süredir Wall Street’te analistlik yapan bir kaynak: “Gelen bildileri değerlendirmek Fuld’un işi, Lehman’ın iflasında kurmaylarının hataları olsa bile asıl kritik etmesi gereken kendisi ve o durumu nasıl yönetmesi gerektiğini bilemedi”

Diğer bir Wall Street’li: “Bunun Lehman’dan sonra mümkün olup olmadığını bilmiyorum ama onun dönüşü aptalca olur”

Diğer hedge fon yöneticisi: “ Bence oturduğu yerde otursun sadece. Pazar yükselmeye başlayınca, dolandırıcılar da gelmeye başladı. Klasik durum”