Edward Hugh hayatını kaybetti

    0
    25

    Avrupa Birliği’ndeki borç krizini daha önceden tahmin eden İngiliz ekonomist Edward Hugh, 67 yaşında hayatını kaybetti. Hugh, bir süredir karaciğer ve safra kesesi kanseri tedavisi görüyordu.

    Bloomberg’ün haberine göre, Hugh Avrupa ülkelerinin tek para birimi altında toplanma hırsını kaleme aldığı blog yazılarıyla ilk defa 2009-2010 yıllarında farkedildi. Euro bölgesindeki sorunlar arttıkça, makalelerini Facebook’a taşıyan Hugh’u takip edenlerin sayısı da giderek büyüyordu.

    Hugh’un görüşleri kısa sürede hedge fon yöneticileri, ekonomistler, finans bakanları ve IMF analistlerinin kararları üzerinde etkili oldu.

    29 Aralık 1948’de İngiltere’nin Liverpool kentinde doğan Hugh, lisans eğitimini London School of Economics’te tamamladı. Manchester’daki Victoria Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına başlasa da tamamlayamadı. Çünkü ona göre ilgi alanı birden fazlaydı ve doktora eğitiminde tek bir konuya odaklanamazdı.

    1970’ler ve 80’lerde zamanının çoğunu Şili’li göçmenlere İngilizce öğretmenliği yaparak geçirdi. Bunun yanında farklı işlerde de çalıştı.

    1990’da aşık olduğu Barcelona’ya taşınarak, hayatının sonuna kadar burada yaşadı.

    İspanyolca ve Katalancayı öğrenen Hugh, Katalonya’nın bağımsızlığını destekledi. Katalan politikacılara danışmanlık yaptı.