ECB Yönetim Kurulu üyesi Praet’ten enflasyon açıklaması

    0
    14

    Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet, Euro Bölgesi’nde enflasyonun hala bastırılmış olduğunu ve ekonomideki durgunluk, atıl kapasitenin enflasyon daha aşağı gitmesine yol açtığını bildirdi. Praet, ECB’nin bu faktörlere karşı koyma kabiliyeti olduğunun sinyalini vermesi gerektiğini belirtti. 
         
    Praet, Franfurt’ta iş dünyasını biraraya getiren bir forumda yaptığı konuşmada, “ECB’nin enflasyon hedefini sürekli olarak geri ötelemesi Banka için kredibilite konusunu gündeme getirmekte, çünkü para politikası ancak enflasyon bekleyişleri çıpalandığında etkili olabilir” dedi.
       
    Praet ayrıca Euro Bölgesi şirketlerinin hala bilançolarını düzeltmeye çalıştıklarını, bu düzeltme çabalarının, son dönemde yaşanan pozitif ekonomik veri akışına rağmen Euro Bölgesi toparlanma görünümünü frenlediğini savundu. 
         
    ECB’nin 3 Aralık’ta yapacağı Yönetim Konseyi toplantısında enflasyonu canlandırmak için yeni politika adımlarını değerlendireceğini ifade eden Praet, faiz indiriminin ECB’nin kullanabileceği politika araçlarının bir parçası olduğunu vurguladı.