ECB/Galhau: Deflasyonla savaş sona ermedi

    0
    20

    Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy de Galhau, Fransa MB’ni deflasyonist güçlerle mücadelesinin henüz sona ermediğini, enflasyonu normal seviyelere getirmenin bir kredibilite konusu olduğunu söyledi. 
         
    “Eğer geçtiğimiz 30 yıla bakarsanız, para politikasının iki mücadelesin olduğunu görürsünüz. Bunlardan biri 1980’lerdeki çok yüksek enflasyona karşı verilen mücadeleydig ve başarılı oldu”diye konuşan Villeroy de Galhau, “İkinci mücadele ise deflasyon cephesinde veriliyor ve henüz sora ermedi” dedi. 
         
    Villeroy de Galhau konuşmasında ECB’nin enflasyonu yüzde 2’ye yakın seviyeye getirme görevini yerine getirmeye kararlı olduğunu, zayıf enflasyonun Avrupa ülkelerinin yapmaları gereken kaldıraç azaltımını daha sıkıntılı hale getirdiğini vurguladı. 

    “FRANSIZ BANKALARI 2008’DEN SAĞLAM”
    Villeroy de Galhau, Fransız bankalarının 2008’den çok daha sağlam olduklarını, Fransız şirketlerine kredilerde büyümenin devam ettiğini söyledi.
         
    BFM radyosuna konuşan Villeroy de Galhau, ekonomik belirsizliklerin Euro BÖlgesi dışından kaynaklandığını belirtirken, Fransız regülatörlerinbankaların petroldeki risklerini izlemekte olduğunu da ifade etti. 
         
    Piyasaların global gelişmelere aşırı reaksiyon verdiklerine inandığını belirten Villeroy de Galhau, Fransa ekonomisinde toparlanmanın piyasalardaki türbülünstan etkilenmediğini de vurguladı.