Dünyanın en yaratıcı 30 kadın yöneticisinden biri Türk

0
346

Business Insider tarafından her yıl yinelenen “Reklam dünyasında en yaratıcı 30 kadın” listesinde bu yıl ilk kez bir Türk isim yer aldı. TBWAİstanbul Chief Creative Officer’ı olan İlkay Gürpınar, tüm dünyadan reklam sektöründe başarılı işlere imza atmış en yaratıcı kadın yeteneklerin derlendiği bu listeye 3’üncü sıradan girdi. 
10 yılı aşkın süredir TBWAİstanbul’da yer alan İlkay Gürpınar, son altı yıldır ajansın Türkiye’nin en büyük ve en çok ödül alan ajansı olarak gelişmesinde önemli rol oynadı. Liderlik ettiği kreatif ekibiyle beraber TBWAİstanbul’un Türkiye’de en çok Cannes Lions kazanan ajans olmasını sağladı ve Cannes Lions dahil olmak üzere pek çok yarışmada jürilik görevi yaptı. İlkay Gürpınar, lokal fikirleri global prodüksiyon kalitesiyle birleştirmeye inanıyor. Bilinen en önemli işleri arasında ise; Ikea, McDonald’s, Beko, Landrover, Akbank, Radikal ve Avea gibi Türkiye’nin önde gelen markaları için hazırladığı kreatif kampanyalar yer alıyor.
Business Insider’ın reklam endüstrisinde kadın liderlerin azımsanmamasına dikkat çekmek için düzenlediği bu listenin kriterlerini ise sektörde bilinirlik, tanınmış ajanslarda üst düzey görev ve globalde dikkat çekmiş kreatif işler belirliyor.