Dünyanın en güvenli telefonu 20 bin dolar

0
29

Dinlenme skandalları, veri sızıntıları, internette çarşaf çarşaf yayınlanıp satılan kimlik bilgileri, özellikle akıllı telefon kullanıcıları oldukça tedirgin etmiş durumda. Tam da böyle bir gündemde, İngiliz-İsrail ortak girişimi Sirin Labs da “Telefonum dinleniyor mu?” endişesinden yola çıkarak, yüksek güvenlik önlemleriyle geliştirdiği “Sirin Labs Solarin” adlı ilk akıllı telefonunu gelecek ay tanıtmaya hazırlanıyor.

Teknoyo‘nun haberine göre, yüksek güvenlikli telefonu için dün 72 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyuran Sirin Labs’in gelecek ayLondra’da açacağı ilk mağazası ile birlikte satışa sunulacak olan telefonun fiyatı ise tam 20 bin dolar (yaklaşık 57 bin TL)! Özellikle üst düzey yöneticiler için tasarlanan Sirin Labs’in akıllı telefonu, özel olarak tasarlanmış Android işletim sistemi ile sunulacak.

Askeri güvenlik standartlarında geliştirilen telefonun detayları henüz mevcut değil ancak Sirin Labs’in kurucu ortağı Moshe Hogeg, “Bu telefon şu anda piyasada olmayan en iyi teknolojilerle askeri güvenliği bir arada sunacak” dedi.

Telefonun fiyatının 20 bin dolar seviyesinde olacağını belirten Hogeg, Hack’lenerek önemli ticari bilgilerini kaybeden ABD ve Avrupa’daki bir çok üst düzey yöneticinin, bu fiyatı ödemeye dünden razı olduğunu söyledi.