Dünya işverenlerine Türk başkan

0
80

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kiresepi, Uluslararası İşverenler Teşkilatının (IOE) Başkanlığını devraldı.

TİSK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Santa Farma İlaç Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı görevini de yürüten Kiresepi, 145 ülkeden 154 üyesiyle işverenleri dünyada çalışma hayatı ve sosyal politikalar alanında temsil etmeye yetkili tek kuruluş IOE Başkanlığını üstlendi.

Başkanlığa seçilen ilk Türk olan Kiresepi, 3 yıl sürdüreceği görevini devraldığı İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşen törende, “40 yıldır endüstriyel ilişkiler ve sosyal politikalar konusunda çalışmalar yapan biri olarak böyle bir görevi devralmaktan onur duyuyorum. Söz konusu süre içinde edindiğim tecrübeler bana çalışma barışının ne kadar önemli olduğunu, işveren, işçi ve hükümet arasında kurulan iş birliğinin başarının anahtarı olduğunu öğrenmemi sağladı. IOE olarak önceden olduğu gibi bundan sonra da bu barışa katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Uluslararası İşverenler Teşkilatı 
Teşkilatın çalışma konuları arasında iş ve insan hakları, çocuk işçiliği, kurumsal sosyal sorumluluk, afet riskinin azaltılması ve kurtarma, çeşitlilik, istihdam, çevre ve iklim değişikliği, zorla çalıştırma, işin geleceği, cinsiyet, HIV/AIDS, kayıt dışı ekonomi, uluslararası endüstriyel ilişkiler, uluslararası çalışma standartları, çalışma teftişleri, göç, iş sağlığı ve güvenliği, beceri ve eğitim, KOBİ’ler, sosyal diyalog, sosyal koruma, sürdürülebilirlik, genç işsizliği bulunuyor.

IOE ayrıca dünya işverenlerini, Uluslararası Çalışma Teşkilatı, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, OECD Nezdinde Sanayi ve İş Dünyası İstişare Komitesi, Avrupa Konseyi, ISO, G20, Uluslararası Göç Örgütü Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütünde temsil ediyor.