Dünya devi büyük zarar açıkladı

    0
    35

    Dünyanın en büyük madencilik şirketi Avustalyalı BHP Billiton 2015-2016 yılına ilişkin mali sonuçlarını açıkladı.

    Önceki yıl 1.91 milyar dolar net kar elde eden BHP Billiton bu mali yılda 4.38 milyar dolar zarar açıkladı. Dünya devi şirketin satış gelirleri ise yıllık yüzde 30.7 düşerek 30,91 milyar dolar seviyesine indİ.

    BHP Billiton CEO’su Andrew Mackenzie, “Geçtiğimiz 12 ay bizim için de sektör için de zorlu geçti. Sonuçlarımız yinede portföyümüzün dayanıklılığını gösteriyor. Son 5 yılda portföylerini yeniden şekillendirdiklerini belirten Mackenzie, doğru ham maddeleri kullandıklarını bunların zamanla önemli değere sahip olacağını belirterek, ham madde fiyatlarının ise kısa ve orta dönemde beklenilenden düşük ve değişken olduğunu söyledi. Uzun dönemde ise özellikle petrol ve bakır gibi ham maddelerindeki beklentilerinde kendilerine güvendiklerini açıkladı.

    Vale ve BHP Billiton ortaklığı Samarco’nun Minas Gerais eyaletinin Mariana şehrinde bulunan demir cevheri atık barajında kasım ayında gerçekleşen patlamanın ardından 19 kişi hayatını kaybetmiş ve Brezilya tarihinin en büyük çevre felaketi yaşanmıştı.