Dubai’ye 4600 metrekarelik Apple mağazası yolda!

0
72

Apple Ortadoğu’ya mı yerleşiyor? Khaleej Times gazetesi, adını açıklamak istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberde, Amerikalı teknoloji devinin Dubai’de Apple Store açacağını yazdı.  Mağaza halen Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük ticari merkezlerinden biri olan Mall of the Emirates’te inşa halinde. Ağustos ayında açılması beklenen mağaza yaklaşık 4.600 metre karelik bir alanı kaplayacak. Yine gazetenin haberine göre, Abu Dabi’nin ticari merkezi Yas Mall’da da bir başka Apple Store projesi söz konusu.

Aslında Apple’ın BAE’ye yönelik ilgisi yeni değil. Marka halen BAE’de online satış mağazasına sahip ve ayrıca ürünleri ortak olduğu çeşitli satış noktalarında pazarlanıyor. Apple zengin bir müşteri kitlesine sahip olan ülkede Apple Watch gibi üst segmentteki ürünlerini pazarlamayı planlıyor.

Apple halen 16 ülkede 450’yi aşkın mağazasıyla faaliyette. Bunlar arasında İstanbul, Zorlu Center’daki Apple Store da var. Öte yandan, Dubai’deki Apple mağazası en büyüğü olmayacak. Apple halen İspanya’nın başkenti Madrid’de, 6.000 metrekareyi aşkın büyüklüğü olan bir mağazaya sahip.