Draghi’den sığınmacı krizi açıklaması

    0
    39

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi sığınmacıların Avrupa ekonomisine zorluk oluşturmasının yanı sıra fırsat da oluşturabileceğini söyledi. 

    İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) “Avro Bölgesinin Ekonomik Görümü” başlıklı oturumda konuşan Draghi, “Avrupa’daki insanlar göçün neden olduğu zorlukla karşılaşacak. Göçün ne kadar süreceğini ve bunu fırsata çevirmenin ne kadar süreceğini bilebilmek için henüz erken” dedi.
    Draghi, “Şu anda bunu (sığınmacı krizi) fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Krizin boyutlarını azımsamamalıyız” dedi.

    Avro Bölgesi hükümetlerinin sığınmacı krizi karşısında kamu harcamalarını artırmak zorunda kalabileceğini belirten Draghi, kamu harcamalarının mali bir teşvik işlevi görerek ekonomik büyümeyi de artırabileceğini belirtti.

    Avro Bölgesinde ılımlı iyileşme
    Küresel para politikalarını değerlendiren Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, “Farklı para politikaları iyileşme döngüsünde farklı pozisyonları yansıtıyor. ABD’de iyileşme Avro Bölgesi ve Japonya’da olanlardan daha iyi durumda. Bir süre daha ayrışan bir istikamet olacak. Bu farklı faiz oranları ile yansıtılacak” şeklinde konuştu.
    ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararını da değerlendiren Draghi,”Fed’in faiz kararı alması ABD ekonomisinin pozisyonu değerlendirildiğinde uygundu. Karar kusursuzca uygulandı” değerlendirmesini yaptı.
    Draghi konuşmasında Avro Bölgesinde ekonomik iyileşmenin ılımlı bir hızda devam ettiğinin görüldüğünü de kaydetti.