Dolar yükselirken petrol sert düşüşte

0
44

Haftanın son işlem gününde TL tarafında sakin seyir yaşanırken dolar cephesinde hareketlilik arttı. ABD Dolar Endeksi bugün 94,25 seviyesine yükselerek yıl içi zirveyi tekrar test etti ve dolar, euro karşısında 1,1645 seviyesine yükseldi. Kasım ayından sonra en düşük seviyeyi gören EUR/USD paritesi bugün %0,50 üzerinde düşüş yaşadı.
ABD ve Kuzey Kore arasındaki görüşmenin ertelenmesi ile jeopolitik riskler tekrar piyasalarda fiyatlanıyor ve Ons Altın bu gelişmelerle dün 1,310$ seviyesine yükseldi, ancak doların bugün ivmesini yükseltmesi ile kıymetli metal günlük bazda tekrar düşüşe geçti.
Arz tarafında kademeli yükselişe geçileceği haberi ile sert düşüş yaşayan petrol fiyatları bugün volatilitenin yükselmesinde etkili oldu. Ham petrol %3 üzerinde kayıpla 68$ seviyesine gerilerken Brent petrol de 76,50$ seviyesine geriledi.
Petrol fiyatlarındaki gerileme gelişen ülke piyasalarının toparlanmasını sağladı ve TL de bugün dolar hariç diğer majör paralar karşısında değer kazanırken BIST 100 %2 üzerinde prim yaptı.