Dolar/TL haftaya yatay başladı

0
24
Dolar/TL, geçen haftaki yükseliş eğiliminin ardından yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı ve 3,11 seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü 3,1273 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçen dolar/TL, resmi tatil nedeniyle öğlen kapanan yurt içi piyasaların ardından uluslararası piyasalarda 3,1051’e kadar geriledi. Dolar/TL, cuma günü, önceki kapanışa göre yüzde 0,22 azalarak 3,1066’dan haftayı tamamladı. 

Yeni haftaya yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, en yüksek 3,1171’i görmesinin ardından saat 10.00 itibarıyla 3,1100’dan alıcı buluyor. Şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 3,4080, sterlin/TL ise yatay bir seyirle 3,7870’ten işlem görüyor. 

Analistler, geçen hafta küresel piyasalarda azalan risk iştahına bağlı olarak gelişmiş ülke tahvil faizleri ve doların yükseliş eğiliminde hareket ettiğini belirterek, bu hafta sırasıyla Japonya, ABD ve İngiltere’de merkez bankalarının faiz kararlarının takip edileceğini bildirdi. 

Bugün ABD’de açıklanacak kişisel gelir ve harcamalar ile Avro Bölgesi’nde enflasyon verisinin piyasaların en önemli gündem maddesi olacağını ifade eden analistler, dolar/TL’nin 3,1150 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 3,0900 seviyesinin destek olarak öne çıkacağını kaydetti. 

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü sona erecek toplantısında faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini, ancak aralık ayında faiz artırmaya yönelik net ifadelerin bulunabileceğini, geçen haftadan bu yana küresel piyasalarda bu beklentinin fiyatlanmaya çalışıldığını belirtti.