Dolar/TL 3,03’ün üzerini gördü

0
26

Petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel risk iştahındaki azalmayı beraberinde getirmesiyle dolar/TL 3,03’ün üzerini gördü.

Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankasından daha fazla teşvik beklentilerinin gündeme gelmesi, gelişen ülke para birimleri üzerindeki baskıyı azaltmış ve dolar/TL 3,05 seviyelerinden düşüşe geçerek haftayı 3 sınırından tamamlamıştı.

Dolar/TL söz konusu gelişmenin etkisiyle dün analistlerin psikolojik destek olarak nitelendirdikleri 2,9991’e kadar geriledikten sonra yeniden yükselişe geçti ve günü 3,0217 seviyesinden kapattı.

Bugün de düşen petrol fiyatları nedeniyle küresel risk iştahının azaldığı dikkati çekerken, bu durumun dolara olan talebi artırmasıyla dolar/TL en yüksek 3,0345’i gördü.

Dolar/TL şu dakikalarda 3,03’ün hemen altından işlem görürken, avro/TL ise 3,2890 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı’nın enflasyon bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamaların dolar/TL’nin yönü üzerinde etkili olabileceğini belirterek olası yükselişlerde 3,05’in direnç, aşağı yönlü hareketlerde 3,00 ve  2,97’nin ise destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.