Dolar ne kadar oldu? Dolar ne kadar yükselecek?

0
44
ABD’nin faiz artırımına Haziran ayında başlayabileceğine ilişkin beklentiler ve seçimlere doğru tansiyonun yükselmesiyle dolardaki artış hız kazandı.
 
ABD para birimi haftanın ikinci gününün ilk yarısında art arda 2.67 lira ve 2.68 lira sınırlarını aşarak 2.6873 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı.

Dolardaki hızlı tırmanışın etkisiyle Borsa İstanbul Endeksi’ndeki kayıplar da yüzde 1.33’ü buldu. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tüm gelişmekte olan ülkelerde borsalar yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi 80 bin 849 puana geriledi.

>>>Gözler doların seyrini etkileyecek ABD verisinde!

BloomberHT’nin haberine göre Saxo Capital Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu kurdaki yükselişin seyri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Akşam saatlerinde böyle yükselişleri en son 2007 yılında gördük. Türkiye piyasasının kapanmasının ardından yurtdışındaki gelişmelerle hacimsiz bir yükseliş gerçekleşti. Dolar/TL kurunda yükselişin bir süre daha süreceği kanaatindeyim. Kar realizasyonu görülebilir ve belirli bir konsolidasyon süreci görülebilir. Ancak nereye kadar çıkacağını söylemek zor olsa da 2.72-2.73’e kadar ataklar sürecektir. Bu noktada direnç hesaplamaları yapılır.”

>>>Merkez Bankası dolara müdahale eder mi? Uzmanlar değerlendirdi