Diyarbakır’da çatışmalar sürüyor

0
41

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde çıkar çatışmada 2 asker şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olayla ilgili açıklama yaptı.

TSK’dan yapılan açıklama şöyle:

“17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek  maksadıyla,  Jandarma Özel Harekât Timlerince başlatılan operasyona devam edilmiştir.
Devam eden operasyon kapsamında, 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 19.30 sularında Diyarbakir ili Hani İlçesi Gömeç Köyü istikametinden yaklaşık 40-50 araçla gelen 100-150 şahıs canlı kalkan olmuştur.

Söz konusu grup içerisine sızan Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce saat 20.55’de sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada iki Kahraman personelimiz şehit olmuş ve bir Kahraman personelimiz yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize  acil şifalar temenni ediyoruz.”

LİCE’DE 3 ŞEHİT

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan ve uzman çavuş Muhammet Tufan’ın şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından bölgede akşam saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Saat 21.00 sıralarında aynı bölgede yaşanan çatışmada 2 asker daha şehit oldu. Şehit olan askerlerin sayısının 3’e yükseldiği bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖZALTI

Diyarbakır merkez Sur İlçesi ile Silvan İlçesi’nde sözde ‘özyönetim’ iddialarıyla ilgili olarak polisin düzenlediği operasyonda, bu ilçelerdeki belediye eş başkanları gözamtına alındı.

Güneydoğu’da birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde ‘öz yönetim’ açıklamalarıyla ilgili olarak Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerinde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Sur Belediyesi Eşbaşkanları DBP’li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke gözaltına alındı.

Operasyonda DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ve bir çok DBP’linin gözaltına alındığı belirtildi. 

EMNİYET’E SİLAHLI SALDIRI

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda 1 polis yaralandı.
 
Bağlar İlçesi Sento Caddesi üzerinde bulunan Bağlar Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lılar bu gece uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda polis merkezi önünde nöbet tutan 1 polis memuru bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı polis memuru, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Tedavi altına alınan yaralı polisin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Saldının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek incelemede bulundu. Polis merkezine saldırı düzenleyenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonun başlatıldı.