Disney Netflix’i neden küçümsüyor?

    0
    41

    MARVEL SERİSİ için içten içe bir mücadelenin demlenmeye başladığı görülüyor. Netflix 7 Ağustos’ta ilk satın almasını duyurarak, İskoç çizgi roman şirketi Millarworld’ü bünyesine kattı; bu satın almanın rakamsal boyutuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak ertesi gün Marvel şoke edici bir haberle bombayı patlattı! Disney CEO’su Bob Iger yatırımcılara yaptığı açıklamada Miki Maus’un içeriğini 2019 yılına kadar Netflix’in platformundan çekeceğini açıkladı. Master planı ise şu: Netflix’i baypas ederek, Disney markalı kendi yayın platformunu oluşturmak.

    Bu haber üzerine, yatırımcılar iki şirketin birbirlerine dayanmamaları halinde zorlanacaklarını düşündüklerinden hisseler inişe geçti. Ancak bu ayrışma bir yandan da Netflix’in stratejisine tam olarak uyuyor; dağıttığı içerikten çok daha fazlasını geliştirmek istiyor ve bu da gelecekteki tökezlemelere karşı bir tür muafiyet sağlayabilecek.

    Nitekim bu konuda önemli bir adım atarak, Scandal’ın yaratıcısı Shonda Rhimes’ı Disney’den transfer etti. Öte yandan, bu adımlar farklı platformlar için ücret ödemek zorunda kalacak olan Disney ve Netflix açısından pek de iyi bir haber olmayabilir. İyi haber mi? Yakında daha fazla yayın opsiyonumuz olacak. Peki ya kötü haber? Cevap yine aynı: Yakında daha fazla yayın opsiyonumuz olacak.