​Dijsselbloem: Bu hafta anlaşmak için çalışıyoruz

0
32

Euro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan ile bu hafta içinde anlaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Brüksel’de basın toplantısı düzenleyen Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem, ”Kreditörler ile Yunanistan arasında çalışmalar bugün öğleden sonra başlayacak. Yunanistan’dan birbirine çok benzeyen iki versiyon öneri geldi. Yunanistan’ın önerileri üzerinde çalışmak için iyi bir temel. Kreditörlerin Yunanistan’ın önerileri üzerinde ilk görüşleri oldukça geniş kapsamlı olduğu yönünde. Yunanistan’ın önerilerinin anlamlı olup olmadığı henüz net değil. Euro Bölgesi Maliye Bakanları önerileri daha erken almayı arzu ederlerdi” diye konuştu.

EURO BÖLGESİ MALİYE BAKANLARI YENİDEN TOPLANACAK
Euro Bölgesi maliye bakanları bu hafta içinde yeniden biraraya gelecekler. Yunanistan’ın bu sabah sunduğu revize önerilerin uluslararası kreditörler tarafından değerlendirilmesi için zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle bugün bir karar alınmadan dağılan Eurogroup toplantısının ardından açıklama yapan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, maliye bakanlarının bu hafta içinde yeniden biraraya geleceklerini söyledi.

Dombrovskis yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın önerileri memnuniyetle karşılanan bir adım oldu. Ancak üzerinde daha fazla çalışılması gerekli. Euro Bölgesi maliye bakanları bu hafta yeniden toplanacaklar. Önümüzdekigünlerde bir anlaşmaya varılması gerekli” diye konuştu.

İrlanda Maliye Bakanı Michel Noonan, Euro Bölgesi maliye bakanlarının perşembe günü yeniden biraraya gelebileceklerini söylemişti.