DHMİ/Yıldırım: Küresel bir oyuncu olmamız gerekiyor

0
24

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, kurumun artık küresel bir oyuncu olması gerektiğini belirterek, “Küresel hava trafiğindeki ağırlık noktasının Avrupa’nın güney doğusuna doğru kayması nedeniyle Yeni İstanbul Havalimanı büyük önem kazandı, DHMİ’nin artık küresel bir oyuncu olması gerekiyor” dedi.
 
Airport Bussiness’e röportaj veren Yıldırım, “Hava trafiğindeki artışa paralel olarak DHMİ de ileride daha da değer kazanacak” diye konuştu.
   
Yıldırım, şunları söyledi:
   
“Kuruluşumuzun dünyadaki havalimanları ile tesis ettiği potansiyel işbirliklerinin ülkemiz hava trafiğinin kararlı şekilde artışında önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyorum.
   
Yeni İstanbul Havalimanımız faaliyete geçmesi ile birlikte küresel çaptaki en önemli hub’lardan biri haline gelecektir,
   
Türkiye yalnızca bölgesinde değil dünya çapında bir ekonomik güç olma yolunda ilerlerken, havalimanı işletmeciliğine yönelik bilgi birikimi ve tecrübesini de yurtdışı pazarlara aktarmak yeni başarılara imza atmasının zamanı gelmiş olup, bu konuda Kuruluşumuzun tabi olduğu mevzuatla ilgili birtakım sıkıntıların biran önce aşılması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir,
   
Hükümetimizin Afrika’ya yönelik açılım ve yatırımlara büyük ehemmiyet verdiği hepimizin malumudur, bu çerçevede THY’nin Afrika kıtasına düzenlediği sefer sayı ve rotalarındaki artış da Afrika ülkeleri ile aramızda hızla filizlenen dostane ilişkilere büyük bir ivme katarken DHMİ olarak biz de Afrika’ya yatırımı öncelikli stratejik hedeflerimiz arasında ilk sırada değerlendirmekteyiz. Öyle ki birçok Afrika ülkesinin modern havalimanlarına ve işletmeciliğine büyük ihtiyaç duymasına karşın bunlar için gerekli maliyeti karşılamaya hazır olmadıklarını farkındayız, ancak Kuruluşumuzun Kamu Özel İşbirliği projeleri sayesinde söz konusu dezavantajı hem bu ülkeler hem de ülkemiz açısından avantaja çevirebilecek donanıma sahip olması büyük bir fırsatın kapılarını aralamaktadır.
   
Kuruluşumuzun ileriye dönük yurtdışı yatırım hedefleri arasında ayrıca, sırasıyla Ortadoğu, Latin Amerika, Rusya ve Asya pazarları da yer almaktadır. “