“Devler Ligi”nde kupa bu akşam sahibini buluyor

    0
    34

    UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu akşam İtalya’nın Juventus ve İspanya’nın Barcelona takımları karşılaşacak.
    Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak.

    Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç’ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.
    İki takım da kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösterecek. Barcelona’nın 4 kez şampiyonluk yaşadığı “Devler Ligi”nde, Juventus 2 defa mutlu sona ulaştı.

    Sakat oyuncuların durumu
    Juventus’ta final maçında, savunma oyuncuları İtalyan Giorgio Chiellini ve Uruguaylı Martin Caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.
    Siyah-beyazlılarda oynaması şüpheli olan bir diğer İtalyan savunmacı Andrea Barzagli, Berlin’e giden takım kafilesinde yer aldı. Barcelona ise Juventus karşısına tam kadro çıkacak.
    Diğer yandan iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor.

    Muhtemel 11’ler
    Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Barcelona karşısına kalede Gianluigi Buffon, savunmada Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra, orta sahada Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, hücumda Carlos Tevez ve Alvaro Morata’dan oluşan muhtemel 11 ile çıkacak.

    Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin ise Juventus karşısında kalede Marc-Andre ter Stegen, savunmada Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, orta sahada Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, hücumda Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar’ı sahaya sürmesi bekleniyor.

    910 milyon avroluk final
    UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın karşılaşacak İtalya’nın Juventus ve İspanya’nın Barcelona takımlarının toplam futbolcu değeri 910 milyon 200 bin avro.
    Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, Barcelona’nın tahmini piyasa değeri 591 milyon 500 bin avro, Juventus’un ise 318 milyon 700 bin avro oldu.
    Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 120 milyon avro, Juventus’un Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba ise 50 milyon avro bonservis bedeliyle takımlarının en pahalı futbolcuları olarak göze çarptı.

    “Devler Ligi”nin en golcüleri Messi ve Ronaldo
    UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarın 2014-2015 sezonu şampiyonunun belirleneceği Juventus-Barcelona final maçı öncesi, turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncuları Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi oldu.
    1992-1993 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi adı altında oynanmaya başlayan organizasyonda, Real Madrid’in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo ve Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi zirveyi paylaştı. “Devler Ligi”nde Messi 98 maçta, Ronaldo ise 115 karşılaşmada 77 gole ulaştı. Bu iki ismi Real Madrid ve Schalke 04 formalarıyla 71 gol kaydeden İspanyol Raul Gonzalez izledi.
    Bu sezon iki oyuncunun da 10’ar gol attığı Şampiyonlar Ligi’nde Messi, yarınki finalde gol atması halinde Ronaldo’yu hem tüm zamanların hem de sezonun gol krallığı yarışında geride bırakacak.

    Barcelona 12 maçta 10 galibiyet aldı
    Barcelona, finale gelene kadar 12 maç yaptı. Barcelona çıktığı 12 maçta 10 galibiyet, 2 yenilgi aldı. İspanyol temsilcisi bu maçlarda 28 gol attı, kalesinde ise 10 gol gördü.

    Juventus 12 maçta 7 galibiyet aldı
    Juventus, finale kadar yaptığı maçlarda 7 kez galip geldi, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. İtalyan ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 16 kez havalandırdı, kalesinde 7 gol gördü.

    Juventus ile Barcelona 7’nci kez karşılaşacak
    UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak İtalya’nın Juventus ve İspanya’nın Barcelona takımları, Avrupa kupalarında 7’nci kez karşılaşacak.

    Almanya’nın başkenti Berlin’de yarın oynanacak final maçı öncesi, Juventus ile Barcelona’nın birbirlerine karşı elde ettikleri galibiyet sayılarında eşitlik bulunuyor. İki takımın önceki 6 randevusunda taraflar 2’şer kez sahadan galip ayrıldı, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Barcelona’nın 7 golüne, Juventus 6 golle karşılık verdi.