Davutoğlu: FED bizi sarsmaz

0
32

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fed’in çok kalıcı, sarsıcı bir etkisinin olacağını düşünmediğini söyledi. A Haber’in sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, “Bütçe disiplininden hiç bir şekilde taviz vermeyeceğiz, taahhütlerimiz kesinlikle bütçe disiplinini bozmayacak. Makro ekonomik dengeler ve finansal yapımızda son derece sağlam bir arka planımız var.” dedi.

Merkez Bankası’na ilişkin olarak ise Davutoğlu, “Merkez bankamız araçsal bağımsızlık yönünden gerekli adımları atar.” dedi. Başbakan, geçen haftaki oynaklıkta Türkiye’nin pozitif ayrıştığını belirtti. Cari açığın kırılgan ama kontrol edilebilir olduğunu aktaran Davutoğlu, ‘Ekonomide zayıf yanımız emtia fiyatlarından beslenen ekonomilere  dönük ihracatta düşmeler olabilir’ dedi. 

IRAK’ın Musul kentindeki Başika bölgesinde, IŞİD’e karşı yerel güçleri eğitmekle görevli Türk askerinin varlığındaki hareketliliğe ilişkin Davutoğlu, ‘Her zaman askeri gereklilik neyse onu yaptık. Spesifik olarak alanda tek tek atılan adımlar askeri gereklilikler ile ilgili adımlar. Birliğimiz orada olmaya devam ediyor. Bazen tahkim, bazen tanzim yapılır’  dedi.