Danske: Faiz artmadan gelişen piyasalardan çıkın

0
29

Danske Fonu, yatırımcılara “Fed harekete geçmeden gelişen piyasalardan çıkın” uyarısında bulundu.

Danimarka’nın en büyük bankası Danske Bank A/S’nin emeklilik fonu birimi Danica böyle bir pozisyon aldığını belirtti. Yaklaşık 50 milyar dolar değerinde varlık yöneten fon, “Fed’in para politikasını sıkılaştırmaya başlaması ile gelen değişim piyasalarda hareket eden her bir parçayı gölgeleyecek. Yüksek getirili ancak likit olmayan piyasalar bu gerçekleştiğinde içinde olunması kötü olacak yerler arasında yer alacak.” değerlendirmesi yaptı.

BloombergHT‘nin haberine göre, Danica CFO’su Jacob Aarup-Andersen, “Gelişen piyasalarda varlıklarımızı daha da azalttık. Faiz oranlarının artacak olması gelişen piyasaları daha az çekici kılıyor. Danica’da asıl endişe ABD faizleri, dolayısıyla Fed’in ne yapacağı. Avrupa’da da toparlanmanın güçlenmesi ile birlikte pek çok yatırımcı, dünyanın en büyük iki merkez bankasından gelen parasal teşvikin beklenenden erken sona ereceğini varsayıyor” dedi.

Yunanistan krizinde risklerin hafiflemesi ve Çin hisse senedi piyasasından istikrar sinyali gelmesi ile Fed’in faiz oranlarında harekete geçeceği ihtimali yükseldi.