Danone liderliğini farklılaştırıyor

0
317

Danone, 130’u aşkın ülkede; sütlü ürünler, su, anne bebek beslenmesi ve medikal beslenme alanlarında 22 milyar euro cirolu bir gıda devi. Türkiye operasyonunda görev alan Hayat Su Genel Müdürü ve Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu, özellikle anne baba dostu politikalar ile İK uygulamalarında şirketin farklı yüzünü temsil ediyor. Gündeminde ise sağlıklı içecekler kategorisi ve entegrasyon süreçleri var.

Danone Türkiye sütlü atıştırmalık şirketine dönüştüğü son üç yılda, Türk tüketicisinin ilgisiyle inovasyonda büyüyor. Büyümede Şili’den sonra ikinci ülke olarak dikkat çekiyor. Son üç yılda Danone Türkiye’de 60 inovatif ürüne imza attı. Danone felsefe olarak bireylerin yaptıkları gıda ve içecek seçimleriyle aslında nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini de ortaya seren farklı bir algıya liderlik ediyor. Türkiye’de 500’ü aşkın çalışanı, Trakya’da yaklaşık 9 bin çiftçi, bine yakın tedarikçi ve 80 bin noktaya hizmet götüren satış ağıyla büyük bir ekosisteme sahip. Globalde şirket Ar-Ge’ye yıllık yaklaşık 275 milyon euro yatırım yapıyor. 2015 yılından bu yana yaklaşık 100 milyon TL yatırımla birçoğu yenilenen paketleme ve yeni üretim proseslerinde beş farklı markayla pazara 60’ın üzerinde yeni ürün sunarak öne geçti. İnovasyona öncülük ettiği çocuklar için milkshake ve yoğurtlu içecekler, Activia markası altında ara öğün ürünleri, yeni nesil tatlı sloganıyla pazara sunulan Danissimo bunların arasında. Atıştırmalık pazarı tek haneli büyürken, sağlıklı gıda trendi ile sütlü atıştırmalıkta çift haneli bir büyüme söz konusu. Türkiye’de atıştırmalık pazarı 13 milyar TL büyüklüğünde. Sütlü atıştırmalıklar ise sadece 1,2 milyar TL. Yüksek çift haneli rakamları yakalayan sütlü atıştırmalıklar pazarında Danone lider durumda.

ANNE BABA DOSTU UYGULAMALAR
Kadın istihdamının artırılması ve özellikle çalışan annelerin iş hayatındaki sorunlarının çözümü üzerine araştırma ve uygulamalarıyla öncü rol üstlenen Danone Türkiye, mevcut işlerinin yanı sıra istihdam konusunda da açık ara fark yaratan uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliği ile “İyi ki Annem Çalışıyor” adlı kampanya kapsamında, çocuk bakım sorumlulukları ya da farklı çevresel etmenler nedeniyle çalışmayı bırakmış anneleri cesaretlendirecek, çalışan anneleri ise iş yaşamında kalmaya teşvik edecek çalışmaları yürütüyor.

Bu büyük projeleri gerçekleştirmek üzere kısa süre önce Hayat Su Genel Müdürü olarak görev yapan Gamze Çuhadaroğlu, görevine ek olarak Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü sorumluluğuna getirildi. Çuhadaroğlu, Danone’un faaliyetleriyle ilgili olarak çalışmaların yürütülmesi konusunda dikkat çeken isim. Fortune 50 En Güçlü Kadın Yöneticiler// Global Listesi’nde ise birkaç senedir üst üste yer alıyor.
Çuhadaroğlu’nun en büyük misyonlarından biri, Danone’un Türkye’de faaliyet gösterdiği süre içinde cinsiyet çeşitliliğini ve kadının güçlendirilmesini desteklemek üzere.. Bu konuda, “Türkiye’de kadınların istihdam ve işgücüne katılım oranlarının artırılmasına büyük önem veriyoruz. Yaptığımız araştırmalar, kadınların işgücüne katılımı kadar işgücünde tutulmasının da önemini gösteriyor ve yeni projeler oluştururken yolumuza ışık tutuyor” diyor.

1997 yılından beri Türkiye’de olan Danone, faaliyet alanlarında ilklere imza atıyor. Dünyada Danone’nin dört iş kolu ile bulunduğu ülke sayısı sınırlı iken, Türkiye pazarında Danone Türkiye Sütlü Ürünler, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Hayat Su ve Nutricia Medikal Beslenme olmak üzere dört iş kolu ile de faaliyet gösteriyor. Şu an çeşitli iştirakleriyle beraber 7’si su, biri sütlü ürünler olmak üzere sekiz üretim tesisi bulunan Danone, yaklaşık 2 bin 300 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Danone, anne-baba çalışanlarına yönelik ilk Global Anne-Baba Dostu Politikasını oluşturarak HeForShe tarafından da tematik şampiyon unvanını aldı. Danone’nin 2020 yılına kadar faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde hayata geçirmeyi vaat ettiği Anne Baba Politikalar’ın temelinde  Türkiye’deki uygulamalar var.
 
Danone Türkiye 2015’ten itibaren iş hayatında kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik tüm projelerini “Çalışan Anneler Programı” çatısı altında topladı. KAGİDER işbirliği ile  “Süt Odası Lüks Değil İhtiyaçtır” ve “İyi ki Annem Çalışıyor” projeleri dikkat çekti. Çuhadaroğlu, “İyi ki Annem Çalışıyor farkındalık kampanyasıyla iki ayda toplam 7 milyon kişiye ulaştıklarını, gelecek dönemde KAGİDER ile beraber anne baba dostu politikaların tüm iş dünyası tarafından uygulamaya sokulması için rehberlik etmeye devam edeceklerini söylüyor.

Çuhadaroğlu İK çalışmalarıyla ilgili olarak yeni anne babalara esnek ve evden çalışma, doğum izninden dönen annelere de part time çalışma imkanı sunduklarının altını çiziyor ve şöyle devam ediyor: “Çalışanlarımız iki haftada bir gün evden çalışabiliyor. Ek olarak yeni anne ve babalar için bu uygulamayı daha da esneterek, 2014 yılından itibaren yeni anneler için çocukları bir yaşına girene kadar, yeni babalar için ise doğumdan sonraki altı ay süreyle haftada bir gün evden çalışma fırsatı sunuyoruz. Bu fırsata ek olarak, doğum izninden dönen yeni annelere, haftada en az üç tam gün şirkette çalışmak üzere üç ay süreyle part time çalışma fırsatı sunuyoruz.”

Danone Türkiye aynı zamanda Y kuşağına ulaşmanın vazgeçilmezi kabul edilen dijital platformları yetenek yönetimi süreçlerinin parçası olarak kullanıyor. İşe alım süreçlerinde Linkedin’i aktif olarak kullanıyor. Linkedin üzerinden alınan başvurularda sene başından bu yana yüzde 15 oranında artış sağlandı. Facebook’un şirketlere özel iletişim platformu olan Workplace’i globalde ilk kullanan şirketlerden biri aynı zamanda.

Bitkisel süt pazarı ve su kategorisinde büyüyecek
Kısa süre önce dünyanın en büyük bitkisel süt markalarından Alpro’nun da yer aldığı Amerikan WhiteWave Foods markasını satın alan Danone böylece Alpro’nun yanısıra Silk, So Delicious, Vega, Horizon Organic, Wallaby Organic, Earthbound Farm Organic, International Delight markalarının da sahibi oldu. 12,5 milyar dolarlık anlaşma, Danone’nin 2007 yılından bu yana yaptığı en yüksek yatırım olarak görülüyor. Türkiye’de ise Danone soya sütü, kokanat ve bitkisel süt kategorilerinde büyüyecek.

2018 yılı içinde Çuhadaroğlu’nun gündeminde İK politikalarının yanı sıra şirketin farklı alanlardaki projeleri de var. Bunlardan biri de Hayat Su ve Sırma Su’yun birleşme operasyonu. 

Bu konuda daha sağlıklı bir nesil için çalışmaya devam ettiklerini ve su kategorisinin çok önemli olduğunu söyleyen Çuhadaroğlu, “Çok büyük bir entegrasyon yapacağız ve Sırma Su ile birleşeceğiz. İki markayı tek bir şirket altında toplama işi çok büyük iş. Ayrıca su ve maden suyu sağlıklı içecekler kategorisinde büyüyeceğiz. Daha sağlıklı içeceklerle hidrosyon konusunda tüketicilerimize yardımcı olacağız. Türkiye’de çok az su içiliyor. Mevcut sıvı şekerli içeceklerden alınıyor. Sağlıklı içeceklerle büyüyecek ve bu algıyı tüketicilerimize geçireceğiz” diyor. Çuhadaroğlu Danone Türkiye olarak İran operasyonundan da sorumlu olduklarını söylüyor. İran’da özellikle medikal beslenme ve su konusunda daha da büyüyeceklerinin altını çiziyor. 

Çuhadaroğlu’nun 2018 yılı için ajandasında iki önemli başlık öne çıkıyor diyebiliriz. İlki Hayat Su-Sırma Su entegrasyonu. Buna bağlı olarak bitkisel sütler kategorisinde Türkiye’deki tüketici profilini sağlıklı içeceklere yönlendirmek. İkinci olarak ise şirket çalışanlarının mutlu olarak işe gelip gittikleri bir şirket yaratmak.

Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çalışan Annelerin İşe Dönüşü” araştırmasına göre,
Yüzde 58        Çocuk nedeniyle işten ayrılan kadınların işi bıraktıktan sonra sosyal çevrelerinin ciddi oranda azaldığını söyleyenlerin oranı.
Yüzde 70        İşe dönmüş ve ev dışında da bir hayatları olduğu için kendilerini daha değerli hissettiğini söyleyen çalışan annelerin oranı.
Yüzde 73        İşten ayrılan ve çocuklarına kendilerinin bakmak istediklerini söyleyenlerin oranı.
Yüzde 54        Maddi imkanları yeterli olsa kreş veya bakıcı alternatiflerini değerlendireceğini söyleyen annelerin oranı.
Kaynak: IPSOS-2017