Cüneyt Akpınar: Deniz benim için meditasyon

0
120

Burgan Leasing Genel Müdürü Cüneyt Akpınar, bir deniz tutkunu. Ne zaman fırsatını bulsa kendisini maviliklere atanlardan. Denizde olmanın kendisi için bir meditasyon olduğunu söylüyor ve “Denizde olduğum sürede dinginliği doyasıya yaşıyorum ve aslında ruhumu doyuruyorum” diyor. Akpınar, deniz tutkusunu ve denizle ilgili hobilerini anlattı.
 
Denize olan tutkunuz nasıl başladı?
Denize olan tutkum Hereke’de ilkokulda optimist yaparak başladı. Ancak Ankara’ya taşınmam nedeniyle epeyce bir zaman uzak kaldım. Sonraki yıllarda da önceleri arkadaşlarımın tekneleriyle, sonra kiralayarak ve en sonunda da tekne sahibi olarak denizde olmayı sürdürdüm.
 
Denizde olmak size ne anlam ifade ediyor?
Tek kelimeyle denizde olmanın benim için “meditasyon” olduğunu söyleyebilirim. Denizde olduğum sürede dinginliği doyasıya yaşıyorum ve aslında ruhumu doyuruyorum.
 
Deniz seyahatlerinde bulunmayı tercih ettiğiniz, favori yer neresi?
Yurtdışında da maviliği seviyorum fakat benim vazgeçilmezim Ege Denizi’nin koyları ve adaları. O nedenle her ayrıldığımda bir sonraki buluşma anına kadar “Kalbim Ege’de Kaldı” şarkısı benim hayatımın fon müziği oluyor.
 
Denizle ilgili hobilerinizden bahseder misiniz?
Bankamızla ortak bir yelken takımımız var, IRC 3 sınıfında yarışıyoruz, önümüzdeki dönemde sınıf atlamak hedefimiz var. Yelken dışında; 2* CMAS dalış brövesi sahibiyim, fırsat buldukça da rüzgar sörfü, su kayağı ve wakeboard yaparım.
 
Yeni bir tekne almayı planlıyor musunuz? Özellikle hangi modeller ilginizi çekiyor?
Denizcilerin çoğu için geçerli olan bir deyiş vardır: “Tekneyi aldığınız gün bir metre kısa gelir.” Kısa vadede yeni tekne satın alma planım yok fakat piyasayı da sürekli takip ediyorum. İlerleyen yaşlarda da bir katamaran sahibi olma planlıyorum.
 
Denizde bir yılda yaklaşık ne kadar vakit geçiriyorsunuz?
Deniz hayatımızın vazgeçilmezi oldu, şanslıyım tüm aile ve yakın arkadaşlar denizi seviyor, hep birlikte olabiliyoruz. Bu nedenle bayram tatillerimizi ve yılda minimum 10 günlük kesintisiz bir tatili denizde geçirmeye özen gösteriyorum. Bunun dışında fırsat bulduğumuz zamanlarda da haftasonu kaçamakları yapıyoruz.
 
Denizin yaşam biçiminiz haline dönüşmesi ilerleyen yıllarda planlarınız arasında mı?
Mevcut koşullarda yapılabilecek her şeyi yapıyorum, daha fazlası şu an için hayal. Fakat ilerleyen zamanlarda bu hayal bir projeye dönüşebilir…